Growing Bergenia In Winter: Lær om Bergenia Cold Tolerance

Innholdsfortegnelse:

Growing Bergenia In Winter: Lær om Bergenia Cold Tolerance
Growing Bergenia In Winter: Lær om Bergenia Cold Tolerance

Video: Growing Bergenia In Winter: Lær om Bergenia Cold Tolerance

Video: Growing Bergenia In Winter: Lær om Bergenia Cold Tolerance
Video: Bergenia Growing Guide 2024, April
Anonim

Bergenia er en planteslekt kjent like mye for bladverket som for blomstene. Innfødt til Sentral-Asia og Himalaya, er de tøffe små planter som tåler en lang rekke forhold, inkludert kulde. Men hvordan tar du vare på en bergenia om vinteren? Fortsett å lese for å lære mer om bergenia kuldetoleranse og bergenia vinterpleie.

Bergeniaer om vinteren

Noe av det mest sjarmerende med bergeniaplanter er forvandlingen de gjennomgår om høsten og vinteren. Om sommeren er de kjent for sitt frodige, rike, grønne løvverk. Men disse plantene er eviggrønne, og om høsten og vinteren vil bladene deres vanligvis bli svært attraktive nyanser av rødt, bronse eller lilla.

Noen varianter, som "Winterglow" og "Sunningdale" selges spesielt for den blendende fargen på vinterbladene deres. Avhengig av graden av kulde i hagen din, kan bergeniaplantene dine til og med blomstre rett gjennom vinteren.

Plantene er ganske kaldharde og selv i kjølige områder vil de blomstre sent på vinteren eller veldig tidlig på våren.

Bergenia Vinterpleie

Som regel er kuldetoleransen for bergenia svært høy. Mange varianter kan håndteretemperaturer så lave som -35 F. (-37 C). Du må bo veldig langt nord (eller sør) for at bergeniaene dine ikke skal klare seg gjennom vinteren. Når det er sagt, kan du bidra til å gjøre utendørsopplevelsen deres mye bedre.

Vinterisering av bergeniaplanter er veldig enkelt. De fungerer best med full soleksponering om vinteren, men om sommeren liker de litt skygge. Den beste måten å oppnå dette på er å plante dem under baldakinen til løvtrær.

Beskytt plantene dine mot sterk vintervind og påfør et lag med mulch om høsten for å hjelpe til med å regulere temperaturen i jorda på dager da lufttemperaturen svinger mye.

Anbefalt: