Aprikossopprotråte – Behandling av aprikos med armillariaråte

Innholdsfortegnelse:

Aprikossopprotråte – Behandling av aprikos med armillariaråte
Aprikossopprotråte – Behandling av aprikos med armillariaråte

Video: Aprikossopprotråte – Behandling av aprikos med armillariaråte

Video: Aprikossopprotråte – Behandling av aprikos med armillariaråte
Video: Black Rot and White Rot: Biology and Management 2024, Kan
Anonim

Armillaria rotråte av aprikoser er en dødelig sykdom for dette frukttreet. Det er ingen soppdrepende midler som kan kontrollere infeksjonen eller kurere den, og den eneste måten å holde den unna aprikosen og andre steinfrukttrær er å forhindre infeksjonen i utgangspunktet.

Hva er aprikos Armillaria rotråte?

Denne sykdommen er en soppinfeksjon og er også kjent som aprikossopprotråte og aprikoseikrotråte. Sopparten som forårsaker sykdommen kalles Armillaria mellea og infiserer dypt røttene til treet, og sprer seg gjennom soppnettverk til de friske røttene til andre trær.

I berørte frukthager har trær en tendens til å dø i et sirkulært mønster ettersom soppen tar seg videre utover hver sesong.

Symptomer på aprikos Armillaria rotråte

Aprikoser med armillariaråte vil vise mangel på kraft og i løpet av et år vil de dø, oftest om våren. De fleste av de karakteristiske tegnene på denne spesielle sykdommen er i røttene. Over bakken kan symptomene lett forveksles med andre typer rotråte: bladkrøller og visnende blader, grennedgang og mørke svulster på store grener.

Forde definitive tegnene på armillaria, se etter hvite matter, mycelviftene som vokser mellom bark og tre. På røttene vil du se rhizomorphs, de svarte, trevlete, soppfilamentene som er hvite og bomullsaktige på innsiden. Du kan også se brune sopp vokse rundt bunnen av det berørte treet.

Behandle Armillaria rotråte av aprikoser

Dessverre, når sykdommen først er i et tre, kan den ikke reddes. Treet vil dø og bør fjernes og destrueres. Det er også svært vanskelig å håndtere et område der infeksjonen er funnet. Det er nesten umulig å fjerne det fra jorden helt. For å prøve å gjøre det, fjern stubber og alle store røtter fra berørte trær. Det finnes ingen soppdrepende midler som kan kontrollere armillaria.

For å unngå eller forhindre denne sykdommen i aprikos- og andre steinfrukttrær, er det viktig å unngå å sette trær i bakken hvis det er en historie med armillaria eller i områder med nylig ryddet skog.

Bare én grunnstamme for aprikos, Marianna 2624, har noe motstand mot soppen. Den er ikke immun mot sykdommen, men sammen med andre forebyggende tiltak kan den redusere risikoen for å få sykdommen i hagehagen din.

Anbefalt: