Houndstongue Control – How To Remove Houndstongue from Gardens

Innholdsfortegnelse:

Houndstongue Control – How To Remove Houndstongue from Gardens
Houndstongue Control – How To Remove Houndstongue from Gardens

Video: Houndstongue Control – How To Remove Houndstongue from Gardens

Video: Houndstongue Control – How To Remove Houndstongue from Gardens
Video: Houndstongue 2024, Kan
Anonim

Houndstongue (Cynoglossum officinale) er i samme plantefamilie som forglemmigei og Virginia-blåklokker, men du vil kanskje ikke oppmuntre til vekst. Det er en giftig urt som kan drepe husdyr, så det er en god idé å bli kvitt hundstong. Hvis du tror du kanskje har hunde-ugress i hagen din, vil du definitivt ha informasjon om denne invasive planten. Les videre for informasjon om anlegget for jaktstong og tips om hvordan du fjerner hundstong.

Houndstongue Plant Information

Houndstongue er en toårig plante som finnes i de fleste områder av det kontinentale USA. Du vil se den vokse langs veikanter, stier og andre forstyrrede områder, inkludert beitemark etter overbeiting. Hvis det er på landet ditt, bør du lese deg opp om hvordan du fjerner hundestong.

Du kan kjenne igjen houndstongue-ugress hvis du vet noe om vekstsyklusen deres. Det første året vises ugress som rosetter med avlange blader som føles som en hundetunge, derav navnet. Det andre året blir de 1,3 m høye og produserer blomster.

Hver røde blomst produserer tre eller fire nøtter som inneholder frø. Nøttene er pigget og vil klamre seg til klær og dyrpels. Selv om planten bare formerer seg fra frø, reiser den vidt og bredt ved å «hake en tur» med en person eller et dyr eller til og med en maskin som går forbi.

Houndstongue Control

Hvis du ser disse urtene på eiendommen din, må du tenke på hundestongkontroll. Det er fordi dette ugresset er en plage for alle. Fordi houndstongue-nøtter fester seg til klær, er disse plantene problematiske for alle som går gjennom et område. Det kan også være et problem for kjæledyr siden nøtter ofte blir innebygd i et dyrs pels, hår eller ull.

De kan også drepe husdyr som spiser dem. Selv om husdyr generelt holder seg unna grønne planter, kan de spise bladene og nøtter når de har tørket. Dette forårsaker leverskade som kan føre til at de dør.

Ved å handle raskt for å få kontroll over hunden kan du kanskje spare deg selv for mye arbeid senere. Du kan forhindre houndstongue-ugress fra å invadere området ditt ved å trekke ut nye planter mens de er rosetter. Alternativt kan du enkelt drepe førsteårsplanter ved å sprøyte med 2, 4-D.

Hvis du har husdyr, kjøp kun sertifisert ugrasfritt høy. Du kan også vurdere å ta inn rotsnutebillen Mogulones cruciger. Dette er en type biokontroll som har fungert bra i Canada. Alternativt kan du bruke snutebillen Mongulones borragini s som spiser frø hvis den er godkjent i ditt område.

Merk: Eventuelle anbefalinger knyttet til bruk av kjemikalier er kun til informasjonsformål. Spesifikke merkenavn eller kommersielle produkter eller tjenester gjør detinnebærer ikke godkjenning. Kjemisk kontroll bør bare brukes som en siste utvei, siden organiske metoder er tryggere og mer miljøvennlige.

Anbefalt: