Plum ‘Guinevere’ Info: Growing Guinevere Plums In The Home Garden

Innholdsfortegnelse:

Plum ‘Guinevere’ Info: Growing Guinevere Plums In The Home Garden
Plum ‘Guinevere’ Info: Growing Guinevere Plums In The Home Garden

Video: Plum ‘Guinevere’ Info: Growing Guinevere Plums In The Home Garden

Video: Plum ‘Guinevere’ Info: Growing Guinevere Plums In The Home Garden
Video: How to Fertilize Plum Trees 2024, Kan
Anonim

Friske søte plommer er en dessert helt alene når den spises ut av hånden, men det finnes mange oppskrifter som bruker disse sukkerholdige fruktene til sin beste fordel. Guinevere plommefrukt er en av de bedre dessertplommene på slutten av sesongen. Den tilpasser seg bakevarer, grilling og til og med konserves. Å dyrke Guinevere-plommer vil gi deg en stor avling av enorme frukter du kan nyte og dele.

Om Guinevere plommetrær

Å velge riktig plommetre for landskapet ditt handler om mer enn riktig sted og vekstegenskaper. Selve frukten er avgjørende for avgjørelsen av arter. Plommen 'Guinevere' er en frukt du kan gråte over. Den har en så intens søt, nektarlignende, saftig smak at den lett kan erstatte et godteribehov. I motsetning til mange europeiske plommer, lagrer Guinevere også godt i kjøling.

Guinevere ligner på Marjorie's Seedling, men produserer mer frukt. Trærne kan bli 14 fot (4,5 m.) høye eller, hvis de er på dvergrotstokk, 8 fot (2,5 m.) høye. Dette er et selvfruktbart tre som har sin opprinnelse i Kent, Storbritannia. Den har bare eksistert siden ca. 2000, men regnes allerede som en av de beste plommene.

Unge trær kan bære innen to år etterinstallasjon. Etter en vakker vårfargevisning av blomster, begynner planten å produsere om høsten. Guinevere plommefrukt er ganske stor og en dyp mørk lilla-rød. Kjøttet er gyllent gult og inneholder akkurat passe mengde sødme balansert med en klype syre.

Tips om dyrking av Guinevere-plommer

Plommen ‘Guinevere’ krever godt drenerende jord i full sol. Grav et hull i jord med gjennomsnittlig pH og fruktbarhet som er dobbelt så bred og dyp som røttene til det unge treet.

Hvis treet er bar rot, bløtlegg røttene i vann i flere timer før planting. Lag også en pyramide av jord i bunnen av hullet som røttene kan spre seg over. Kuleplanter og burlapplanter må fjernes hyssing og burlap før planting.

Inkluder i alle tilfeller en trestav og fest jorda over røttene og vann godt inn. Spred mulch rundt rotsonen og sett umiddelbart beskyttelse mot hjort og kaniner hvis de bor i nærheten.

Omsorg for et Guinevere plommetre

Plommer er ganske enkle å dyrke, men det er viktig å få dem i gang på riktig måte. Hold unge trær moderat fuktige og hindre at ugress setter seg rundt dem. Påfør generell gjødsel tidlig på våren.

Europeiske plommer beskjæres tradisjonelt til en sentral leder. Beskjær treet for å etablere en pyramideform i den sovende sesongen. La det være god plass mellom sidestilkene. Gå tilbake eventuelle uforgrenede sidestilker for å oppmuntre til ny vekst. Når treet er trent, er hovedmålene med beskjæring fjerning av dødt eller sykt tre, kryssende grener, vanntuter og for å holde planten i en ryddig vane og størrelse.

Se etter sykdommer og skadedyr og behandle ved første tegn på problemer.

Anbefalt: