Damselfly vs. Dragonfly: How To Recognize A Damselfly In Gardens

Innholdsfortegnelse:

Damselfly vs. Dragonfly: How To Recognize A Damselfly In Gardens
Damselfly vs. Dragonfly: How To Recognize A Damselfly In Gardens

Video: Damselfly vs. Dragonfly: How To Recognize A Damselfly In Gardens

Video: Damselfly vs. Dragonfly: How To Recognize A Damselfly In Gardens
Video: Wildlife Garden Project | Identifying Dragonflies and Damselflies in Your Garden in Spring 2024, Kan
Anonim

Hagtefolk kan nesten ikke unngå insekter, og selv om du kanskje ser på de fleste av dem som skadedyr, er mange enten nyttige eller bare morsomme å se på og nyte. Damselflies og øyenstikkere faller inn i de sistnevnte kategoriene, og du er spesielt sannsynlig å se dem hvis du har vannfunksjoner i hagen din. Les videre for å lære mer om damselfly kontra øyenstikkere.

Hva er Damselflies?

De fleste kjenner en øyenstikker når de ser en, men visste du at du kanskje også ser på en damselfly. Damselfly-insekter tilhører Odonata-ordenen av bevingede insekter. Damselfly-arter er forskjellige i utseende, men de har alle noen få kjennetegn til felles:

  • Et stort mellomrom mellom øynene deres
  • Vinger som er kortere enn magen
  • En veldig tynn kropp
  • En enkel, flagrende flystil

Damselfly i hager er et godt tegn, siden disse flygende jegerne vil spise mindre skadeinsekter, inkludert mye mygg. De er også kjent for sine spektakulære farger, som bare er morsomme å se. Ibenholtsmykkene har for eksempel en iriserende, lysegrønn kropp og dype svarte vinger.

Er damselflies og øyenstikkere de samme?

Dette er ikke de samme insektene, men de er i slekt. Begge tilhører Odonata-ordenen, men øyenstikkere faller inn i Anisoptera-underordenen, mens damselflies tilhører Zygoptera-underordenen. Innenfor disse underordene er det flere øyenstikkere enn damselfly.

Når det kommer til damselfly vs. øyenstikker, er den mest åpenbare forskjellen at øyenstikkere er større og mer robuste. Damselflies er mindre og virker mer delikate. Øynene på øyenstikkeren er mye større og tett sammen; de har store, brede vinger, kroppene deres er store og muskuløse, og øyenstikkerens flukt er mer bevisst og smidig. Du vil sannsynligvis se dem svekke og dykke gjennom luften mens de jakter på byttet sitt.

Det er andre forskjeller mellom disse to typene insekter, inkludert atferd. Damselflies vil jakte i kalde temperaturer, mens øyenstikkere ikke vil f.eks. Når de hviler, bretter damselflies vingene inn over kroppen, mens øyenstikkere lar vingene være spredt.

Hvis du er heldig, vil du observere både damselflies og øyenstikkere i hagen din. En overflod av disse insektene er et tegn på et sunt økosystem. De er også morsomme å se på og vil hjelpe deg med å kontrollere skadeinsekter.

Anbefalt: