Wallis's Wonder Plum Care: Tips for å dyrke Wallis's Wonder Plums hjemme

Innholdsfortegnelse:

Wallis's Wonder Plum Care: Tips for å dyrke Wallis's Wonder Plums hjemme
Wallis's Wonder Plum Care: Tips for å dyrke Wallis's Wonder Plums hjemme

Video: Wallis's Wonder Plum Care: Tips for å dyrke Wallis's Wonder Plums hjemme

Video: Wallis's Wonder Plum Care: Tips for å dyrke Wallis's Wonder Plums hjemme
Video: Stave 3 - A Christmas Carol by Charles Dickens - The Second of the Three Spirits 2024, Kan
Anonim

For en sensesongplomme som holder seg i lagring hele høsten og som du kan nyte på en rekke måter, fra ferske til hermetiske, prøv å dyrke Wallis’s Wonder-plommer. Denne herlige plommen har en morsom smak som matcher det muntre navnet, og hjemmegartnere vil ikke angre på at de la den til i hagehagene sine.

Wallis’s Wonder Plum Information

Sorten Wallis’s Wonder plomme kommer fra England, Cambridgeshire-regionen. Den ble med vilje opprettet av Eric Wallis og hans sønn, John, i 1960. Fruktdyrkerne som jobbet på Heath Farm krysset en Victoria-plomme med en Severn Cross-plomme. Resultatet ble en frukt som modnet senere enn de fleste andre plommer og som holdt seg godt i en måned eller to.

Wallis’s Wonder-plommer er juice og har en velsmakende smak av høy kvalitet. De er middels til store i størrelse og har en dyp lilla hud. Kjøttet er gult, mykt og saftig. Wallis’ plommer kan nytes ferske rett utenfor treet, men de gjør seg også godt i bakevarer, syltetøy og syltetøy, og når de er hermetisert.

Wallis’s Wonder Plum Care

Å dyrke et Wallis’s Wonder plommetre er ganske enkelt for nybegynnere av fruktdyrkere. I motsetning til sine forfedre, har den anstendig motstand mot sykdom, sådu kan stort sett dyrke det uten å bekymre deg for trehelsen.

Gi ditt nye plommetre en solrik plass. Hvis jorda din ikke er veldig fruktbar, tilsett organisk materiale og kompost for å gi flere næringsstoffer. Sørg for at stedet vil drenere godt og at treet ditt ikke står i vann.

I den første sesongen, vann treet regelmessig for å hjelpe det med å etablere dype, sunne røtter. Start beskjæringen det første året for å skape riktig form med en sentral leder. Etter det første året skal du bare trenge å vanne treet når du har tørkeforhold og beskjæring bør gjøres en gang i året. Du kan bruke gjødsel en eller to ganger i året, men det er ikke nødvendig hvis du har god og fruktbar jord.

Dine deilige Wallis-plommer vil være klare til høsting sent på sesongen, rundt midten til slutten av september. Du kan spise dem ferske, bruke dem til baking, matlaging og hermetisering, eller du kan oppbevare dem på et kjølig, tørt sted rundt slutten av oktober eller kanskje enda lenger.

Anbefalt: