What Is Atomic Gardening – History of Radiation and Plants

Innholdsfortegnelse:

What Is Atomic Gardening – History of Radiation and Plants
What Is Atomic Gardening – History of Radiation and Plants

Video: What Is Atomic Gardening – History of Radiation and Plants

Video: What Is Atomic Gardening – History of Radiation and Plants
Video: Atomic Gardens | Plainly Difficult Nuclear Short 2024, Kan
Anonim

Begrepet atomic gardening kan høres ut som om det hører hjemme i en science fiction-roman, men gammastrålehagearbeid er en veldig reell del av historien. Tro det eller ei, både forskere og hageeiere ble oppfordret til å utnytte kraften til stråling for å begynne å eksperimentere i hagen deres. Med stråling og planter produsert ved hjelp av denne teknikken har vi forbedret varianter av frukt og grønnsaker i dagligvarebutikkene våre i dag.

Hva er Atomic Gardening?

Atomic gardening, eller gamma gardening, er prosessen der planter eller frø ble utsatt for varierende grad av stråling i åker eller spesialdesignede laboratorier. Oftest ble en strålekilde plassert på toppen av et tårn. Strålingen ville spre seg utover i en sirkel. Kileformede plantinger ble laget rundt sirkelen for å sikre at hver avling fikk forskjellig behandling gjennom hele plantingen.

Planter vil motta stråling i en bestemt tidsperiode. Deretter vil strålingskilden bli senket ned i bakken til et blyforet rom. Når det var trygt, kunne forskere og gartnere gå ut i felten og observere effekten av strålingen påplantene.

Mens plantene nærmest strålingskilden oftest døde, begynte de lenger unna å mutere. Noen av disse mutasjonene vil senere vise seg gunstige når det gjelder fruktstørrelse, form eller til og med sykdomsresistens.

Atomic Gardening History

Populært på 1950- og 1960-tallet begynte både profesjonelle gartnere og hjemmegartnere over hele verden å eksperimentere med gammahagearbeid. Introdusert av president Eisenhower og hans "Atoms for Peace"-prosjekt, var til og med sivile gartnere i stand til å skaffe strålingskilder.

Da nyheten om mulige fordeler av disse genetiske plantemutasjonene begynte å spre seg, begynte noen å bestråle frø og selge dem, slik at enda flere mennesker kunne høste de antatte fordelene av denne prosessen. Snart ble det dannet atomære hageorganisasjoner. Med hundrevis av medlemmer over hele verden prøvde alle å mutere og avle frem den neste spennende oppdagelsen innen plantevitenskap.

Selv om gammahagearbeid er ansvarlig for flere plantefunn i dag, inkludert visse peppermynteplanter og noen kommersielle grapefrukter, mistet populariteten i prosessen raskt trekkraften. I dagens verden har behovet for mutasjoner forårsaket av stråling blitt erstattet av genetisk modifikasjon i laboratorier.

Selv om hjemmegartnere ikke lenger er i stand til å få tak i en kilde til stråling, er det fortsatt noen få små statlige anlegg som til dags dato utfører strålehagepraksis. Det er også en fantastisk del av hagehistorien vår.

Anbefalt: