Turk's Turban Squash Info – Tips for å dyrke turban Squash i hagen

Innholdsfortegnelse:

Turk's Turban Squash Info – Tips for å dyrke turban Squash i hagen
Turk's Turban Squash Info – Tips for å dyrke turban Squash i hagen

Video: Turk's Turban Squash Info – Tips for å dyrke turban Squash i hagen

Video: Turk's Turban Squash Info – Tips for å dyrke turban Squash i hagen
Video: Revealing the secret of growing gourd at home for high productivity, very good for health 2024, April
Anonim

Kjøper du noen ganger fargerike grønnsaker til høstens høstvisninger? Disse er alltid tilgjengelig i butikken rundt den tiden. Noen ganger vet du ikke om du kjøper en squash eller en gresskarkultivar, men de ser bra ut på skjermen din. Mest sannsynlig kjøpte du vintersquash, og du kan ha inkludert en turbansquash i kjøpet.

Om turbansquashplanter

Nøyaktig hva er en turban squash? Det er en variant av vintersquash som med tiden blir en hul kalebass. Attraktivt, med en eikenøtt form, er den tykke huden ofte fargerikt flekkete eller stripete. Bunnen er oftest oransje, med fargerike striper og flekker, og den øverste halvdelen har en lys bakgrunn for de unike flekkene.

Et vakkert eksemplar, dette fra Curcurbita-familien og relatert til gresskar, squash og kalebasser. Den er tung, med en normal størrelse som veier omtrent 2,5 kg. Den skrelles lettest etter noen minutter i kokende vann, og avslører gult kjøtt. Bruk den uskrellede squashen til fylling, baking eller steking.

Når det er sagt, skrelles de sjelden, da det oftest brukes som dekorasjon. Også k alt Turks Turban (botanisk Cucurbita maxima), noen bare kallerdem turbangresskarplanter eller meksikanske hatter. Du kan vurdere å dyrke turban squash for dine egne interessante dekorasjoner.

Hvordan dyrke Turks turbansquashplanter

Å lære å dyrke Turk's Turban-squash ligner på å dyrke gresskar og annen løpende squash. Bladene er enorme og vinstokkene er ganske lange. Tren vinstokkene til å gå i den mest praktiske retningen, flytt dem litt hver dag. Til slutt, hvis du vil, kan vinstokker begraves for å få et annet rotsystem som sender energi til frukten. Når fruktene utvikler seg, sørg for at de ikke kommer til å råtne på fuktig jord. Bruk en utlegger eller en blokk for å holde dem fra bakken.

I følge Turk's Turban squash-informasjon trenger denne planten opptil 120 dager til modning, 10 til 20 dager for frø å spire. Kom i gang med frø tidlig innendørs, spesielt hvis du har en kort vekstsesong.

Når frøene har noen få blader og all fare for frost er over, plant dem i åser noen få fot (1-1,5 m.) fra hverandre i et solrikt område. Husk at vinstokkene vil spre seg noen få fot (1-1,5 m.). Endre jord før planting med godt komposterte materialer og ormestøpegods, hvis du har det. Disse plantene er tunge matere, og den endelige frukten din utvikles best med vanlig fôring.

Hold jorda fuktig, ikke våt, og hold øye med skadedyr. Squash insekter, agurk biller og squash vinranker er spesielt tiltrukket av denne planten. Behandle med insektdrepende såpe før du går over til kommersielle insektmidler. Hjort og kaniner er noen ganger et problem, som muligens kan forhindres med et par lag hønsenetting over vekstfrukt.

Høst når skallet stivner. Bruk dem i en kurv eller veranda med gresskar og andre kalebasser og vintersquashtyper.

Anbefalt: