Using Groundcover To Deer Deer: Planting Groundcovers Deer Won't Eat

Innholdsfortegnelse:

Using Groundcover To Deer Deer: Planting Groundcovers Deer Won't Eat
Using Groundcover To Deer Deer: Planting Groundcovers Deer Won't Eat

Video: Using Groundcover To Deer Deer: Planting Groundcovers Deer Won't Eat

Video: Using Groundcover To Deer Deer: Planting Groundcovers Deer Won't Eat
Video: 10 Best Deer Resistant Perennial Plants For Your Home Yard 🌻 Perennial Plants to Resist Deer 🦌 2024, Kan
Anonim

Din engelske eføy er spist ned til bakken. Du har prøvd hjortemidler, menneskehår, til og med såpe, men ingenting hindrer hjorten i å tygge bladene fra bunndekket ditt. Uten bladene klarer ikke bunndekker å kontrollere ugresset. Nå ønsker du sannsynligvis at hjorten ville gumle på plenen i stedet!

Planting av grunndekker for å avskrekke hjort

I områder der hjort er et problem, er den langsiktige løsningen å plante bunndekker som hjortene ikke vil spise. Generelt sett er bunndekkende planter hjorteblad alene de med tornede eller stikkende blader og stilker, urter med skarp aroma, planter med hårete blader og giftige planter. Hjort som ømme unge blader, knopper og næringsrik vegetasjon.

Nøkkelen er å finne hjortsikre bunndekker som vokser godt i ditt område. Her er noen som kan fungere for deg:

Shade-Loving Groundcovers Deer Won’t Eat

  • Lily-of-the-Valley (Convallaria majalis): De bitte små klokkeformede blomstene er en bryllupsfavoritt. De smaragdgrønne bladene kommer opp tidlig på våren og varer til frost for å danne en tett klynge av ugressstoppende løvverk. Disse plantene er perfekte for dype skyggeområder ogunder trær. Liljekonvall liker fuktig jord med et lag med organisk mulch. Hardfør i USDA-sone 2 til 9.
  • Sweet Woodruff (Galium odoratum): Denne flerårige urten er kjent for sine mattdannende vekstvaner. Sweet woodruff er en skogsplante som gjør en flott bunndekke for å avskrekke rådyr. De 8- til 12-tommers (20 til 30 cm.) plantene har 6 til 8 lanseformede blader arrangert i en virvel. Søt skogruff produserer delikate hvite blomster om våren. Hardfør i USDA-sonene 4 til 8.
  • Wild Ginger (Asarum canadense): De hjerteformede bladene til denne innfødte skogsplanten er naturlig motstandsdyktige mot hjortedyr. Selv om vill ingefær ikke er relatert til den kulinariske versjonen, har røttene den som minner om ingefær. Den foretrekker fuktig, men godt drenert jord og er hardfør i USDA-sonene 5 til 8.

Full sol til delvis skygge Hjortesikre bakkedekker

  • Creeping Thyme (Thymus serpyllum): Disse lavtvoksende spiselige urtene er verdsatt for sin tykke, mattdannende vekst og fargeteppet blomstene deres skaper. Tåler full sol og lett å vedlikeholde, krypende timian har en sterk duft som gjør den til den perfekte bunndekkeren for å avskrekke rådyr. Hardfør i USDA-sonene 4 til 8.
  • Japansk Sedge (Carex marrowii): Denne ekte siren vokser i en lav haug med lange blader som ligner på gress. Japansk sedge elsker fuktighet og er egnet til å plante rundt dammer og vannfunksjoner. Japanske sedge-kultivarer er lett vedlikeholdte hjortsikre bunndekker. Hardfør i USDA-sonene 5 til 9.
  • Lady's Mantle (Alchemilla mollis):Denne attraktive urteaktige flerårige planten har sirkulære blader med kamskjell. De gule blomstene varer i flere uker og planten når høyder på 1 til 2 fot (30 til 60 cm.). Det er lett å dyrke fra frø og foretrekker delvis skygge. Lady's mantel kan dyrkes i full sol, men bladsvidning kan forekomme. Hardfør i USDA-sonene 3 til 9.

Det skal bemerkes at ingen planter er 100 % hjortbestandige. Når tidene blir tøffe og matkildene synker, kan til og med disse hjortsikre bunndekkene bli konsumert. Bruk av kommersielle hjortemidler i disse tider kan gi tilstrekkelig beskyttelse til bunndekker for å avskrekke hjort.

Anbefalt: