Titanopsis Living Rock Info – How To Grow A Jewel Plant

Innholdsfortegnelse:

Titanopsis Living Rock Info – How To Grow A Jewel Plant
Titanopsis Living Rock Info – How To Grow A Jewel Plant

Video: Titanopsis Living Rock Info – How To Grow A Jewel Plant

Video: Titanopsis Living Rock Info – How To Grow A Jewel Plant
Video: Titanopsis Variegata Living Rock 2024, Kan
Anonim

Titanopsis, den levende stein- eller juvelplanten, er en uvanlig sukkulent som mange dyrkere vil ha i samlingen sin. Noen forsøker å dyrke denne planten og har uheldige resultater fra en enkelt vanning. Å lære å holde tilbake vann er spesielt viktig når du gir levende steinpleie.

Hva er en Titanopsis Living Rock?

Den levende bergarten Titanopsis, også k alt betongbladplante, er en klumpete, mattdannende sukkulent som lagrer vann i sine store basalrosetter. Det finnes noen få forskjellige arter og juvelplanten er en av de mest fargerike sukkulente plantene. Bladfarger varierer fra grønt, blått og grått med røde til lilla tuberkuler (juveler) til forskjellige former for hvit og rødbrun.

Juvelene, eller vortene, er på toppen av planten i de fleste tilfeller og noen ganger langs sidene. De kan se ut som glitrende juveler som vokser på toppen av bladene. Blomstene er gylden gule og vises om vinteren. Kalles levende stein fra det faktum at bare en stein trenger mindre stell, vedlikehold for denne planten i ganske begrenset.

Hvor kommer Jewel Plant Living Rock fra?

Juvelplanten levende stein, Titanopsis hugo-schlechteri stammer fra Sør-Afrikahvor den ofte vokser i alkalisk jord fra kalkstein. Der blander de seg godt inn og kan være vanskelige å få øye på. De er litt vanskelige å dyrke i dyrking, men det er mulig.

Dyrk dem i dårlig jord som er godt drenerende og porøs, korrigert med grov sand. Noen dyrkere akklimatiserer dem til full sol, bortsett fra om sommeren når de bare tar sterkt lys. Ideell belysning for denne planten er lys skygge eller flekkete sol.

Hvordan dyrke en juvelplante

Kjent som en vintervoksende plante, er den i dvale om sommeren når mange andre sukkulenter vokser. Den trenger ikke vanning i løpet av denne tiden. Faktisk kan vanning til feil tid føre til at planten svinner sammen og dør.

Denne planten viser vekst tidlig på våren og sen høst, hvor du kan gi den rimelige mengder vann for en sukkulent som foretrekker tørke, som fortsatt er begrenset. Hold planten tørr til andre tider.

Spleie av levende stein med juvelplanter involverer vanligvis ikke skadedyrbekjempelse. I det sjeldne tilfellet med et skadedyrproblem, behandle lett med 70 prosent alkoholspray eller fortynnet neemolje. Sykdom, som rotråte, kan oppstå etter overvanning. Skulle dette skje, kutt ut den skadede delen og plant på nytt i tørr jord. Følg retningslinjene for vanning for å unngå dette problemet.

Anbefalt: