Marigold Og Calendula Forskjeller: Er Marigold og Calendula de samme

Innholdsfortegnelse:

Marigold Og Calendula Forskjeller: Er Marigold og Calendula de samme
Marigold Og Calendula Forskjeller: Er Marigold og Calendula de samme

Video: Marigold Og Calendula Forskjeller: Er Marigold og Calendula de samme

Video: Marigold Og Calendula Forskjeller: Er Marigold og Calendula de samme
Video: Противораковый чай Пирогова 2024, April
Anonim

Det er et vanlig spørsmål: Er ringblomst og ringblomst det samme? Det enkle svaret er nei, og her er grunnen: Selv om begge er medlemmer av solsikkefamilien (Asteraceae), er ringblomster medlemmer av Tagetes-slekten, som inkluderer minst 50 arter, mens calendula er medlemmer av Calendula-slekten, en mindre slekt med bare 15 til 20 arter.

Du kan si at de to fargerike, solelskende plantene er søskenbarn, men ringblomst og ringblomst er merkbare. Les videre, så skal vi skissere noen viktige forskjeller mellom disse plantene.

Marigold vs Calendula Plants

Hvorfor all forvirringen? Sannsynligvis fordi calendula ofte er kjent som gryteblomst, vanlig ringblomst eller skotsk ringblomst, selv om det ikke er en ekte ringblomst i det hele tatt. Ringblomster er hjemmehørende i Sør-Amerika, sørvest i Nord-Amerika og tropisk Amerika. Calendula er hjemmehørende i Nord-Afrika og Sør-Sentral-Europa.

I tillegg til at de kommer fra to separate slektsfamilier og kommer fra forskjellige områder, er her noen måter å se forskjellen mellom ringblomster og ringblomster på:

  • Frø: Calendula frø er brune, buede og litt humpete. Ringblomst frøer rette sorte frø med hvite, pensellignende tips.
  • Størrelse: Calendula-planter når vanligvis høyder på 12 til 24 tommer (31-61 cm), avhengig av art og vekstforhold. De overstiger sjelden 24 tommer (61 cm.). Ringblomster, på den annen side, varierer mye, med arter som varierer fra 15 cm til 1 m høye.
  • Aroma: Calendula-blomster og blader har en litt søt aroma, mens lukten av ringblomster er ubehagelig og merkelig skarp eller krydret.
  • Shape: Calendula-bladene er lange og rette, og blomstene er ganske flate og skålformede. De kan være oransje, gule, rosa eller hvite. Ringblomstbladene er mer rektangulære med avrundede hjørner. De er ikke flate, men litt bølgete. Fargene varierer fra oransje til gult, rødt, mahogni eller krem.
  • Toxicity: Calendula-planter er spiselige, og alle deler av planten er trygge, selv om de angivelig ikke smaker særlig godt. Det er imidlertid alltid lurt å sjekke med en profesjonell urtelege før du spiser planten eller brygger te. Ringblomster er en blandet pose. Noen arter kan være spiselige, men det er sannsynligvis tryggest å ikke spise noen del med mindre du er helt sikker på sikkerheten.

Anbefalt: