Hvordan bygge en arbor: Lær om hjemmelagde hage arbor-design

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bygge en arbor: Lær om hjemmelagde hage arbor-design
Hvordan bygge en arbor: Lær om hjemmelagde hage arbor-design

Video: Hvordan bygge en arbor: Lær om hjemmelagde hage arbor-design

Video: Hvordan bygge en arbor: Lær om hjemmelagde hage arbor-design
Video: Hvordan bygge blomsterkasse i tre 2024, April
Anonim

En arbor er en høy struktur for hagen som gir visuell appell og tjener et formål. Oftest brukes disse arborene som planteespalier, men de kan også tjene som interessante fokuspunkter. Når det kommer til tillegg av en hage arbor, er det mange design for å skape hyggelige grøntområder.

Creating Garden Arbor Designs

Ideer til hagehus er ubegrensede og kan tjene en rekke formål i hjemmet. Mens noen perler kan være rent dekorative, kan andre brukes til å skape et innbydende sitteområde.

Uavhengig av dens skjønnhet og nytte, er mange gartnere nølende med å legge til disse strukturene i hagen. For dyrkere som er mer budsjettkyndige, kan kostnadene for å kjøpe og installere hagestoler være ganske dyre. Heldigvis, for eventyrlystne huseiere, er internett fylt med opplæringsprogrammer og instruksjonsposter om hvordan du bygger din egen DIY arbor.

Selv om flere utsmykkede hagestoler kan være vanskelige å kopiere, kan mindre komplekse typer lages til bare en brøkdel av prisen. Å gjøre deg kjent med prosessen med å bygge en hage arbor vil bidra til å avgjøre om denne typen DIY-prosjekter er riktig for deg.

Hvordan bygge en arbor

For de som ønsker å lage en enkel hage arbor, vil det første trinnet være å anskaffe designplaner. Når du velger å bygge en DIY arbor, vil det være viktig å få designplanene fra en pålitelig kilde. Dette vil sikre at den ferdige strukturen vil være solid og er trygg for den tiltenkte bruken. Profesjonelle planer vil også sikre at utbyggere bruker riktig trelast og maskinvare. Disse aspektene vil være viktige, da de vil være med på å sørge for at lysthuset holder i hagen i mange år fremover.

Når du velger å lage en arbor, vil det også være viktig å velge et gjør-det-selv-prosjekt som er kompatibelt med ditt eget kompetansenivå. Mens mange planer om å bygge en arbor krever bruk av elektroverktøy, bør de uten kompetanse for sikker bruk velge å fullføre et mindre komplisert prosjekt. Siden de fleste hage arbor design er ganske høye og store, kan omfanget av prosjektet vise seg å være vanskelig for mange. Å være kjent med dine egne fysiske begrensninger vil være avgjørende.

De med byggeferdigheter og erfaring vil sannsynligvis finne prosessen med å bygge en arbor som usedvanlig enkel. Med litt forskning og innsats vil mange huseiere kunne lage en vakker hagestruktur for en brøkdel av kostnadene. Denne investeringen vil ikke bare spare penger, men vil også legge til verdifull appell til hjemmets grønne områder.

Garden Arbor Ideas

Følgende DIY arbor-ideer kan tilpasses for å passe til ferdighetsnivået, lommeboken og hagestilen:

  • Rustikk arbor – Du kan konstruere en rustikk kvist arborved hjelp av tilfeldige pinner som ligger rundt på gården. Hvis du har piletrær tilgjengelig, enda bedre, siden grenene deres er mer bøyelige og lett kan bøyes til en bueform.
  • Trearbor – Det er alltid den gamle standbyen til den tradisjonelle trearboren, vanligvis bygget med et par trestolper som er festet i bakken med en trebjelke over toppen av innleggene, koble dem sammen. Dette er dine kraftigere arbors.
  • Arbor fra stiger – Du kan bruke stiger til å lage en interessant arbor for landskapet. Enten det bare er én stige som er åpnet opp for planter å klatre på eller to stiger (en på hver side) sammen med gitter på tvers av toppen, kan disse lage enkle (og billige) arbors for mindre plantinger.
  • Metal arbors – Hvis du er flink med metall, kan du vurdere å lage en arbor med metallstenger eller andre deler av resirkulerbare materialer.
  • Barbor av potter – Det er noen fordømmelser for arbors som bruker plantepotter i konstruksjonen. Selv om denne typen arbor er litt mer kompleks, er den flott for den eventyrlystne gartneren.

Det er mange muligheter for å lage din egen lysthus til hagen. Så lenge du holder deg til de som passer ditt spesielle ferdighetssett og vet hvordan, er ideene ubegrensede.

Anbefalt: