Vaske en kompostbeholder – måter å rense kompostbeholdere på

Innholdsfortegnelse:

Vaske en kompostbeholder – måter å rense kompostbeholdere på
Vaske en kompostbeholder – måter å rense kompostbeholdere på

Video: Vaske en kompostbeholder – måter å rense kompostbeholdere på

Video: Vaske en kompostbeholder – måter å rense kompostbeholdere på
Video: Keep your green food and garden waste bin clean 2024, Kan
Anonim

Å rydde ut kompostbeholdere er en fryktet oppgave for mange, men det er nødvendig. Å lage kompost er en fin måte å gjenbruke hage- og kjøkkenavfall og berike jorda på en naturlig måte. Hvis du har kompostbeholdere ved kantkanten, kan du sende avfallet til gjenbruk. I begge tilfeller må beholderne du bruker til å samle og lage kompost rengjøres for å unngå lukt og fortsette å produsere god, rik kompost.

Hvorfor er det viktig å holde kompostbeholdere rene

Hvis du har henting av kompost ved kanten, har du en søppel dedikert til stinkende, råtnende grønnsaker og annet mat- og hageavfall. I motsetning til søppelkasser som vanligvis inneholder søppel i sekker, kaster du bare maten i disse søppelkassene.

Denne strategien er enkel, men den skaper også et stinkende rot, spesielt om sommeren. Du må rengjøre den regelmessig for å forhindre skadedyr, som fluer, og en uutholdelig lukt. La den stå for lenge, og du trenger en gassmaske for å rense den.

For hagekompostbeholderen din er det viktig å rengjøre den regelmessig, slik at du kan fortsette å flytte ut ferdig kompost og kontinuerlig skaffe nytt materiale for mikrober og insekter for å komme i gang med å lage mer.

Hvordan rengjøre en kompostbeholder

Hvis duha en liten søppelkasse innendørs som du bruker til å samle opp kjøkkenavfall, oppbevar den i fryseren for å opprettholde sanitære forhold og redusere lukt. Likevel bør du vaske den regelmessig, akkurat som du ville vasket opp.

For å vaske en kompostbeholder for henting ved kantstein, må du ta ut slangen og noen naturlige rengjøringsmidler. I stedet for såpe, som kan skade det lokale økosystemet, kan du bruke eddik, sitron og natron til å rense og avstinke søppelkassen.

Noen forebyggende tiltak vil bidra til å holde kompostbeholderen ren lenger. Du kan kle den med avispapir og strø den med natron for å absorbere fuktighet og lukt. Se også etter komposterbare poser for å inneholde skrap. Sørg for at søppelhentingstjenesten din tar imot posene først.

Hvis du lager din egen kompost, er det ikke så ofte nødvendig med full rengjøring. Det du i stedet må fokusere på er å rense ut den ferdige komposten. Omtrent en gang i året bør du trekke ut overflaterester som ikke er ferdige ennå, fjerne hele komposten og legge restene i igjen. Bruk ferdig kompost med en gang, eller oppbevar den i en egen beholder for fremtidig bruk.

Anbefalt: