Bringebærpollineringskrav – Hvordan blir bringebær pollinert

Innholdsfortegnelse:

Bringebærpollineringskrav – Hvordan blir bringebær pollinert
Bringebærpollineringskrav – Hvordan blir bringebær pollinert

Video: Bringebærpollineringskrav – Hvordan blir bringebær pollinert

Video: Bringebærpollineringskrav – Hvordan blir bringebær pollinert
Video: Hindbærplantningsvejledning | Jord, sol, pH, gødning, dyrkning og pleje 2024, Kan
Anonim

Bringebær er helt nydelige, men de er også litt mirakuløse. Miraklet med deres eksistens har å gjøre med pollinering av bringebærplanter. Hvordan pollineres bringebær? Vel, krav til bringebærbestøvning ser ut til å være todelt, en bringebærplante og en pollinator, men prosessen er mye mer kompleks enn den først ser ut til.

Det viser seg at pollinering av bringebærplanter er noe av et naturlig vidunder.

Hvordan pollineres bringebær?

Bringebærblomster er selvbestøvende; bier er imidlertid ansvarlige for 90 til 95 prosent av pollineringen. Honningbier eller solitære bier er alene ansvarlige for pollinering av bringebærbusker, og de har en god jobb med det.

Om pollinering av bringebærplanter

For å forstå hvordan bringebær pollineres og innse kompleksiteten i pollinering av bringebærbusker, må du forstå strukturen til en bringebærblomst. Bringebærblomster er ikke enkeltblomster, men består av 100 til 125 pistiller. Hver pistil må bestøves for å lage et modent frø og resulterende drupe.

Det tar omtrent 75 til 85 druples å lage en frukt. Hvis alle drupene er detikke pollinert, vil frukten bli feilformet. Dette betyr at det krever mye besøk av mange bier å lage en fullstendig saftig bringebær.

Bringebærpollineringskrav

Så, for at perfekt pollinering skal skje, trenger du selvsagt en bringebærplante og noen bier, men igjen, dette er en forenklet forklaring. Bringebærblomster har fem kronblader og en ring av støvknapper. Hver blomst har mange eggløsninger, hver med sitt eget stigma. Når eggløsningene er befruktet, kalles de druplets.

Som nevnt, mens blomstene er delvis selvfruktbare, har de stor nytte av bibesøk. Mengden pollinering blomstene mottar påvirker direkte størrelsen og antallet frukter på en busk.

Den gode nyheten for bringebærfans er at nektaren som produseres av bringebærbusker er veldig attraktiv for bier, så det er vanligvis ikke noe problem å pollinere bringebærbusker. I kommersielle omgivelser, når mangel på pollinering er observert, introduserer bønder flere bikuber i hele avlingen for å lette bringebærplantepollinering.

Hvis du har problemer med bringebærbestøvning i hagen din, kan du vanligvis legge til flere blomstrende planter i hagen for å lokke pollinatorer.

Anbefalt: