Fordeler ved lufting av dam – hvorfor bør du ha en boble i en dam

Innholdsfortegnelse:

Fordeler ved lufting av dam – hvorfor bør du ha en boble i en dam
Fordeler ved lufting av dam – hvorfor bør du ha en boble i en dam

Video: Fordeler ved lufting av dam – hvorfor bør du ha en boble i en dam

Video: Fordeler ved lufting av dam – hvorfor bør du ha en boble i en dam
Video: 10 СТРАШНЫХ видео: когда СТРАХ приходит в соседнюю дверь! 2024, Kan
Anonim

Dammer er populære vannfunksjoner som skaper en følelse av fred og naturlig skjønnhet, samtidig som de bidrar til å støtte et sunt økosystem. Men uten riktig stell og vedlikehold, kan selv den enkleste dammen bli en stinkende brakkgrop og en yngleplass for skadedyr, inkludert horder av mygg.

En vellykket dam må holdes så ren og luktfri som mulig, og den beste måten å oppnå dette på er med mekaniske luftesystemer, som for eksempel bobleluftere. En bobler bidrar til å støtte et sunt miljø for vannlevende liv og holder vannfunksjonen frisk og attraktiv. Hva er boblelufting? Les videre for å lære om boblesystemer for tjern.

Fordeler ved lufting av tjern

Dammenlufting har mange fordeler som inkluderer følgende:

  • Forbedrer vannkvaliteten. Uten noen form for damboblesystem blir vannet snart grumsete og oksygenmangel. Med tiden vil hele dammen virke grumsete. En dårlig luftet dam er også det viktigste habitatet for igler.
  • Reduserer myggluker. En bobler i en dam holder vannet i bevegelse og fungerer som et effektivt middel for myggkontroll. Uten stillestående vann kan ikke myggegg utvikle seg.
  • Minimerer vekst av alger. Alger kan være svært ødeleggende når de får vokse ukontrollert, konkurrerer om næringsstoffer i vannet og gjør bakgårdsdammen om til en stygg sump. En bobler i en dam sørger for at algesporer distribueres til dypere vann hvor de er fratatt sollys. Siden vannet beveger seg, har alger mindre tid til å etablere seg.
  • Reduserer problemer forårsaket av varmt vær. Når sommerværet er varmt og luften er stille, kan den øvre delen av dammen bli mye varmere enn dypere områder. Hvis varmere vann ikke blandes med kjøligere vann, synker oksygennivået i dypere deler av dammen, noe som fører til at vannet blir stillestående. Motsatt kan kjøligere vann synke til bunnen hvis været plutselig blir kaldt.
  • Reduserer stygg lukt. Et damboblesystem sørger for at vannet blandes, noe som forhindrer at det blir stillestående. Uten en damboblelufter kan dammen bli usunn og utvikle en råtten egglukt.
  • Skaper et sunt habitat for fisk og andre vannlevende skapninger. Uten lufting kan ikke fisk puste og kan kveles, og hele økosystemet er kompromittert. En damboblelufter pumper friskt oksygen ut i vannet.

Anbefalt: