Gardening To-Do List: April Gardening Tasks For the Pacific Northwest

Innholdsfortegnelse:

Gardening To-Do List: April Gardening Tasks For the Pacific Northwest
Gardening To-Do List: April Gardening Tasks For the Pacific Northwest

Video: Gardening To-Do List: April Gardening Tasks For the Pacific Northwest

Video: Gardening To-Do List: April Gardening Tasks For the Pacific Northwest
Video: April Gardening Tips/Tasks and Seeds to Start | Zone 8b | PNW 2024, Kan
Anonim

Prilbyger gir mai-blomster, men april er også det perfekte tidspunktet for å få etablert grønnsakshagen i tillegg til andre hagearbeid i april for gartneren i Pacific Northwest.

April i Nordvest-regionen kan være full av regn og temperaturer som svinger, men med hjelp av noen kloakk eller lave tunneler, er grønnsakshagen fremst på en oppgaveliste for hagearbeid. Dette er imidlertid ikke den eneste oppgaven som må gjøres.

Northwest Gardening i april

April i nordvest bringer med seg varmere temperaturer, om enn mye regn i mange regioner. For den hardhendte gartneren er ikke litt regn et problem, og hagearbeid i april venter på ingen.

Hvis du er ny innen hagearbeid, lurer du kanskje på nøyaktig hvilke hagearbeidsoppgaver i april for Pacific Northwest bør løses. Ingen grunn til bekymring, vi er her for å hjelpe deg med det.

Gjøremålsliste for grønnsakhagearbeid for Nordvest

Hvis du ikke allerede gjorde det i mars, før du har sådd under dekkeavlingene. Hvis du ikke brukte dekkvekster, korriger jorden med mye gammel kompost og bland den godt inn i jorden.

Hvis du skulle starte grønnsaker fra frø, har du forhåpentligvis allerede gjort det innendørs og har frøplantene under lys. Hvis du ikke har startet frøinnendørs ennå, er det på tide å begynne å sprekke eller planlegge å kjøpe starter fra barnehagen. Det er noen frø som kan sås direkte utendørs på dette tidspunktet, spesielt hvis du bruker en lav tunnel eller cloche for å beskytte babyene om natten.

Brokkoli, rosenkål, kål, blomkål og kålrabi kan sås direkte i april. Når det er sagt, florerer snegler og snegler i noen regioner i det nordvestlige Stillehavet, og de liker disse avlingene like mye som deg, noe som betyr at de ofte spiser opp nye frøplanter. I dette tilfellet er det bedre å transplantere større planter fra midten av april til mai.

Medlemmer av nattskyggefamilien liker litt varmere temperaturer, men de bør startes i april og klare til å transplanteres i mai når ting blir varmere.

Direkte så salatgrønt, asiatisk grønt, mangold og de fleste urter i løpet av april måned. Unntaket fra urtene er basilikum, som bør startes innendørs og være klar for transplantasjon i midten av mai. April er tiden for å direkte så erter og favabønner også.

Møre agurker som agurk, sommersquash og vintersquash bør sås innendørs for transplantasjon når temperaturen blir varm i mai.

Alle rotvekstene kan sås direkte i april, bare pass på å rake jorden til den er lett og luftig uten hindringer.

Asparges og rabarbrakroner, pepperrot og poteter kan plantes nå.

Ytterligere hagearbeidsoppgaver for Pacific Northwest

Aprils hagearbeid stopper ikke med å etablere grønnsakshagen. Nå er tiden inne for å dele stauder ogplant barrotfrukttrær, bær og vinranker.

Alkalisk-elskende planter som syrin, falsk appelsin, deutzia og daphne trenger en sjat lime på dette tidspunktet. Dryss bare hagelime i en sirkel rundt bunnen av disse plantene. Hvis du vil endre fargen på mophodehortensiaene dine fra blå til rosa, er det nå på tide å bruke kalk for å justere jordens pH.

April er også tiden for å justere pH-verdien på plenen din om nødvendig. En jordtest vil hjelpe deg å finne ut om plenen trenger en justering.

Nå er også det perfekte tidspunktet for å gi hagen litt farge ved å plante ettårige planter som:

  • Dusty miller
  • Calendula
  • Marigold
  • Pansy
  • Snapdragon
  • Sweet alyssum
  • Sweet William

Fordi snegler og snegler kan desimere både nye frøplanter og ømme transplantasjoner, ta en proaktiv tilnærming ved å sette øllokk eller strø kiselgur rundt de delikate plantene.

Til slutt, med begynnelsen av rikelig fuktighet og varmere temperaturer, kommer ugress. En flerårig oppgave i de fleste landskap, april er tiden for å få tak i dem før de går ut av hånden og innhenter hagen du nettopp har jobbet så hardt med.

Anbefalt: