Syreelskende skyggeplanter: Lær om planter for skygge- og syreplasser

Innholdsfortegnelse:

Syreelskende skyggeplanter: Lær om planter for skygge- og syreplasser
Syreelskende skyggeplanter: Lær om planter for skygge- og syreplasser

Video: Syreelskende skyggeplanter: Lær om planter for skygge- og syreplasser

Video: Syreelskende skyggeplanter: Lær om planter for skygge- og syreplasser
Video: Plant frodige sommerkrukker 2024, Kan
Anonim

Hagtefolk kan føle seg håpløse når de blir konfrontert med både skygge og sure jordforhold, men fortvil ikke. Det er faktisk syreelskende skyggeplanter som eksisterer. Listen over passende skyggeplanter for lav pH er ikke så kjedelig som man skulle tro. Planter for skygge og sur jord varierer fra busker og trær til bregner og andre stauder.

Så hvilke planter trives i sure skyggeforhold? Les videre for å lære om skyggeplanter for sur jord.

Om skyggeplanter for hager med lav pH

Skyggehagearbeid er ofte en utfordring, spesielt når det kombineres med sur jord, ofte et resultat av trær som produserer skyggen. Hvis jordens pH er under 7,0, er jorden sur; men ikke bekymre deg, det er nok av planter for skygge og sure forhold å velge mellom.

Når du søker etter syreelskende skyggeplanter, sørg for å lese etikettene. Legg merke til kommentarer som «delvis skygge», «filtrert skygge» og «skyggeelskende», så vel som de som angir skyggeplanter for lav pH, for eksempel «syreelskende» eller «foretrekker pH på 6,0 eller under."

busk alternativer for planter i sur skygge

Noen av de mest fantastiske blomstrende buskene trives ikke bare i sur jord, men også i filtrertlys også. Eksempler på buskete skyggeplanter for sur jord inkluderer:

  • Azaleas
  • Camelias
  • Gardenias
  • hortensia
  • Rhododendron

Azalea og rhododendron nyter stort sett alle typer skygge, selv om blomstringen deres kan være minimal i full skygge. Begge liker imidlertid sur jord. Både løvfellende og eviggrønne varianter er tilgjengelige og typer som blomstrer enten vår eller høst.

Hortensia er ganske fantastiske i deres respons på jordsurhet. De er løvfellende busker som foretrekker delvis til lys skygge og er tilgjengelige med blomster av typen mophead eller blonder. Nøytral pH eller alkalisk jord resulterer i rosa til lilla blomster, men sure forhold resulterer i blå blomster.

Både kameliaer og gardeniaer er eviggrønne busker som er perfekte skyggeplanter for sur jord. Kameliaer blomstrer sent på høsten til tidlig vinter, mens gardenia-duften er på topp om sommeren. Andre busker som egner seg planter for skygge og sur jord er fjelllaurbær og kristtorn.

Ytterligere syreelskende skyggeplanter

En skyggehage er nesten ikke komplett uten inkludering av hostaer og bregner. Hostaer kommer i et bredt utvalg av former og størrelser med løvverk fra blått og gult til grønt og stripete. Bregner finnes ofte langs skogbunnen, og likevel har ikke alle bregner de samme forholdene. Noen foretrekker tropiske forhold, mens atter andre som julebregne, sverdbregne, damebregne og skjoldbregne trives som skyggeplanter for lav pH.

Blomstrende planter for å innlemme i en skyggefull,surt område inkluderer:

  • Columbine
  • revebjelle
  • Liljekonvall
  • Pachysandra
  • Periwinkle
  • Trillium
  • Virginia bluebells

Bakkedekker fungerer dobbelt som planter i hager med sure skygge. De fyller ut vanskelige områder med skygge og sur jord der gresset svikter. Noen bunndekkede, syreelskende, skyggeplanter inkluderer vintergrønn med sine strålende røde høstbær og lyng, strålende med røde eller hvite vårblomster.

Anbefalt: