Building He althy Soil: How To Nurture Soil For Sustainable Gardens

Innholdsfortegnelse:

Building He althy Soil: How To Nurture Soil For Sustainable Gardens
Building He althy Soil: How To Nurture Soil For Sustainable Gardens

Video: Building He althy Soil: How To Nurture Soil For Sustainable Gardens

Video: Building He althy Soil: How To Nurture Soil For Sustainable Gardens
Video: 3 Ways to Build Soil Health💛 2024, Kan
Anonim

Det er naturlig at sunn jord er en nøkkelkomponent for plantehelse. Det er tross alt det plantene vokser i, så jord som ikke er god vil påvirke deres kraft. Å bygge sunn jord er ikke bare bra for planter, men kan gi andre fordeler. Bærekraftig hagejord bevarer fuktighet, forhindrer erosjon og mer. Å lære om å utvikle jord for bærekraftige hager vil også redusere vedlikeholdet i landskapet.

Effekter av bærekraftig hagearbeid

Jord er byggesteinen for plantevekst. Bærekraftig hagearbeid krever jordbehandling for å forbedre egenskapene, men trenger ikke å være kostbart eller tidkrevende. Det er en årlig innsjekk på jordhelse, og deretter et svar for å forbedre den helsen. Det er en gradvis prosess og en som må skje så lenge du er i nærheten. Men med bare litt arbeid kan jordas organiske materiale forbedres, noe som fører til mange fordeler i hagen.

Forbedret jord bør ha rikelig med organisk materiale. Organisk materiale er grunnlaget for å bygge sunn jord. Bærekraftig hagejord forhindrer komprimering, tilfører næringsstoffer, bevarer fuktighet samtidig som den forhindrer samling, forhindrer erosjon og oppmuntrer sunne organismer til å blomstre. Bærekraftig hagejord er en lagdelt blanding av ting.

Toppen er humus eller organiskmaterie og under det er matjord. Det høyere laget bryter ned organisk materiale og regnvann trekker det ned i matjorda som inneholder de fleste organismer, som meitemark og nyttige bakterier. Det er i dette laget de fleste av de bærekraftige jordtilpasningene brukes.

Bygge en bærekraftig hage

Jord for bærekraftige hager kan trenge litt hjelp. I en skog, for eksempel, blir jorda naturlig forbedret av tapte blader, kvister og andre organiske tilsetningsstoffer. I hjemmehagen vil planter etter hvert bruke opp mye av næringsstoffene i jord, og det er derfor vi gjødsler. Hvis du imidlertid tilsetter komposterbart organisk materiale, kan du redusere behovet for å gjødsle planter.

Alt fra kjøkken og hage kan gå inn i et kompostsystem. Når den er kompostert, kan den legges tilbake til landskapet. Det er en enkel prosess med resirkulering som lar deg skape en sykluseffekt ved å returnere næringsstoffer tilbake til jorda.

Kompost er bare én måte å oppmuntre til bærekraftig jordhelse. Du kan også plante dekkvekster eller grønngjødsel. De kan bearbeides i jorden eller tillates å forfalle på toppen. Godt råtnet gjødsel eller til og med dyrestrø er en annen måte å øke organisk materiale på.

Mulching med organisk materiale vil forhindre ugress og til slutt brytes ned, noe som bremser innføringen av næringsstoffer. Eksempler er flis, løvstrø, høy, halm og trespon. Døde planter, og til og med litt ugress, kan tørkes ut og sakte komposteres i sikte.

Å holde bærekraftig jord og en sunn hage er enkelt og krever ikke mye innsats eller utgifter.

Anbefalt: