Ideer for Underground Gardens - Building An Underground Pit Greenhouse

Innholdsfortegnelse:

Ideer for Underground Gardens - Building An Underground Pit Greenhouse
Ideer for Underground Gardens - Building An Underground Pit Greenhouse

Video: Ideer for Underground Gardens - Building An Underground Pit Greenhouse

Video: Ideer for Underground Gardens - Building An Underground Pit Greenhouse
Video: The Secret To Building A 10x12 Greenhouse In One Day 2024, Kan
Anonim

Folk som er interessert i bærekraftig livsstil, velger ofte underjordiske hager, som når de er riktig bygget og vedlikeholdt, kan gi grønnsaker minst tre sesonger av året. Du kan kanskje dyrke noen grønnsaker året rundt, spesielt grønnsaker i kjølig vær som grønnkål, salat, brokkoli, spinat, reddiker eller gulrøtter.

Hva er gropdrivhus?

Hva er gropdrivhus, også kjent som underjordiske hager eller underjordiske drivhus? Enkelt sagt er gropdrivhus strukturer som gartnere med kaldt klima bruker for å forlenge vekstsesongen, ettersom underjordiske drivhus er mye varmere om vinteren og jorden rundt holder strukturen komfortabel for planter (og mennesker) i sommervarmen.

Gropdrivhus har blitt bygget i fjellene i Sør-Amerika i minst et par tiår med enorm suksess. Strukturene, også kjent som walipini, drar fordel av solstråling og den termiske massen til jorden rundt. De er også mye brukt i Tibet, Japan, Mongolia og forskjellige regioner over hele USA.

Selv om de høres komplekse ut, er strukturene, som ofte er bygget med gjenbrukt materiale og frivillig arbeidskraft, enkle,billig og effektivt. Fordi de er bygget inn i en naturlig skråning, har de svært lite utsatt areal. Strukturene er vanligvis foret med murstein, leire, lokal stein eller annet materiale som er tett nok til å lagre varme effektivt.

Underground Greenhouse Ideas

Å bygge et underjordisk gropdrivhus kan utføres på forskjellige måter, men de fleste gropdrivhus er vanligvis grunnleggende, funksjonelle strukturer uten mye klokker og fløyter. De fleste er 6 til 8 fot (1,8 til 2,4 m.) dype, noe som gjør at drivhuset kan dra nytte av jordens varme.

Det er mulig å innlemme en gangvei slik at drivhuset også kan brukes som rotkjeller. Taket er vinklet for å gi mest mulig varme og lys fra tilgjengelig vintersol, noe som holder drivhuset kjøligere om sommeren. Ventilasjon holder plantene kjølige når sommertemperaturene er høye.

Andre måter å optimalisere varmen i vintermånedene er å supplere lys og varme med vekstlys, fylle svarte fat med vann for å lagre varme (og vanne planter), eller å dekke drivhustaket med et isolerende teppe under de kaldeste nettene.

Merk: Det er én viktig faktor å huske på når du bygger et underjordisk drivhus med grop: Sørg for å holde drivhuset minst 1,5 meter over vannet bord; ellers kan de underjordiske hagene dine bli oversvømmet.

Anbefalt: