Irrigation For Window Boxes – Self-Wating Window Box Methods

Innholdsfortegnelse:

Irrigation For Window Boxes – Self-Wating Window Box Methods
Irrigation For Window Boxes – Self-Wating Window Box Methods

Video: Irrigation For Window Boxes – Self-Wating Window Box Methods

Video: Irrigation For Window Boxes – Self-Wating Window Box Methods
Video: Homemade Self Watering, Sub-Irrigated, Window Box SIP, with a Water Reservoir 2024, Kan
Anonim

Vinduskasser kan være utmerkede dekorative aksenter fylt med en overflod av blomster eller et middel til å få hageplass når ingen er tilgjengelig. I begge tilfeller er konsekvent vinduskassevanning nøkkelen til sunne planter, og det er her et selvvanningssystem for vindusbokser kommer inn i bildet. Vanning for vinduskasser med installasjon av en gjør-det-selv vinduskasse-vanning vil holde plantene dine vannet selv når du er utenfor byen.

Window Box Watering

En av grunnene til at vinduskassevanning kan være så vondt, er at beholderne av natur ikke er spesielt dype, noe som betyr at de tørker ut raskere enn planter som vokser i bakken. Dette betyr også å huske å vanne oftere, noe som, selv om det er optim alt, ikke alltid er tilfelle. Et selvvanende vindusbokssystem på en timer vil huske å vanne plantene for deg.

Vinduskasser er noen ganger vanskelige å holde konsekvent vannet på grunn av plasseringen. Andre ganger er vindusbokser rett og slett vanskelig å komme til, men å installere et DIY-dryppsystem løser det problemet.

Gjør-det-selv-vindusboksvanning

Dryppvanningssystemer for vindusbokser er designet for å la vann dryppe sakte inn i rotsystemet til planter. Denne langsomme vanningen er svært effektiv og lar løvet forbli tørt.

Dryppsystemer designet for mindre rom kan enkelt finnes i den lokale jernvarebutikken eller på nettet. De kommer vanligvis med rør, emittere og alt annet som trengs, selv om de kanskje kommer med en tidtaker, eller du kan kjøpe alt du trenger separat.

Hvis du bestemmer deg for at et vanningssystem for gjør-det-selv-vinduer er veien å gå, må du vurdere et par ting før du kjøper materialene dine.

Velg hvor mange bokser du ønsker å vanne med det selvvannende vindusbokssystemet. Dessuten, hvor mye slange du trenger, dette vil kreve måling fra vannkilden gjennom hver vindusboks som skal vannes.

Finn ut om du må gå i forskjellige retninger. I så fall vil du trenge en "t-skjorte"-tilpasning for å lede hovedledningen. Dessuten, hvor mange steder vil hovedledningsrøret ende? Du trenger sluttstykker for hvert av disse stedene.

Du må vite om det vil være noen 90-graders svinger også. Hovedledningsslangen ville bøyd hvis du prøvde å få den til å svinge skarpt, så i stedet trenger du albuebeslag for hver sving.

En annen metode for vanning for vindusbokser

Til slutt, hvis et vanningssystem for vinduskasser virker for komplekst, kan du alltid ty til en annen metode for vanning for vinduskasser. Skjær bunnen av en tom plastbrusflaske. Fjern etiketten for estetiske formål.

Plasser lokket på den kuttede brusflasken. Lag fire til seks hull i lokket. Senk flasken ned i jorden til vindusboksen for å skjule den litt, men la den kuttede enden være ute av jorden. Fyll med vann og la det sakte dryppeå vanne vindusboksen.

Antall flasker du bør bruke til å selvvanne avhenger av størrelsen på vindusboksen, men det bør absolutt være en i hver ende så vel som i midten av boksen. Fyll på flaskene regelmessig.

Anbefalt: