Reptiler og amfibier i hager – hvordan bygge et amfibiehabitat

Innholdsfortegnelse:

Reptiler og amfibier i hager – hvordan bygge et amfibiehabitat
Reptiler og amfibier i hager – hvordan bygge et amfibiehabitat

Video: Reptiler og amfibier i hager – hvordan bygge et amfibiehabitat

Video: Reptiler og amfibier i hager – hvordan bygge et amfibiehabitat
Video: The Wildlife Garden Project | How to help reptiles and amphibians in your garden 2024, April
Anonim

Hage amfibier og krypdyr er venner, ikke fiender. Mange mennesker reagerer negativt på disse skapningene, men de tilhører det naturlige miljøet og har viktige roller å spille. De står også overfor en rekke miljøtrusler, så lag en plass til dem i hagen og hagen din.

Hvorfor beskytte amfibier i hagen?

En av tre amfibiearter, inkludert frosker, padder og salamandere, er på rødlisten over truede arter ifølge International Union for the Conservation of Nature. Amfibievennlige habitater i hagen er en liten, men viktig måte å hjelpe til med å snu denne trenden. Noen ekstra fordeler med amfibier i hagen inkluderer:

  • Vakre kvitrelyder som signaliserer vår og lyd gjennom hele sommeren
  • Naturlig skadedyrbekjempelse
  • Et allsidig sunnere lok alt økosystem
  • Søte hagebeboere

Hvordan bygge et amfibiehabitat

Å skape habitater for amfibier i hagen er bare en del av en overordnet plan for å inkludere flere av disse skapningene i hagen din. Plassen må dekke deres behov og være gjestfri, og en av de viktigste måtene å gjøre dette på er å begrense eller eliminere bruk av sprøytemidler. Plantevernmidlene skader amfibier, men ødelegger også matforsyningen deres.

Vurder deretter alle måtene du kan gjøre plassen din mer vennlig for frosker, padder og salamandere:

Beskytt ethvert eksisterende habitat. Hold områder på eiendommen din, spesielt våtmarker og dammer, naturlige.

Hvis du ikke har våtmarker, bør du vurdere å lage en dam. Vann er det største tiltrekningsmiddelet for amfibier.

Fyll dammen med planter for å skape et naturlig habitat. De gir viktig dekke rundt kanten av en dam. Undersøk innfødte vannplanter som vil tiltrekke lokale amfibier eller kontakt ditt lokale utvidelseskontor for informasjon.

Lag paddeboliger. Du finner disse små husene på ditt lokale hagesenter. De gir et trygt hjem for frosker og padder, men du kan også lage din egen. En enkel idé er å velte en blomsterpotte. Hold den ene siden opp med en stein eller pinne for å lage en døråpning. Bare vær sikker på at den er sikker og ikke vil fange vennen din.

Klipp bare plenen din på dagtid. Frosker kommer ut og beveger seg om kvelden og natten, og de kan bli ofre for knivene. Beskytt også amfibiene dine mot hunder eller katter. Hold katter inne og hunder under kontroll og overvåket når de er i hagen.

Anbefalt: