Kaldtolerante stueplanter – Vinterpotteplanter for kjølerom

Innholdsfortegnelse:

Kaldtolerante stueplanter – Vinterpotteplanter for kjølerom
Kaldtolerante stueplanter – Vinterpotteplanter for kjølerom

Video: Kaldtolerante stueplanter – Vinterpotteplanter for kjølerom

Video: Kaldtolerante stueplanter – Vinterpotteplanter for kjølerom
Video: Потрясающей Красоты НОВИНКА! Вечнозеленый Засухоустойчивый Многолетник, МЕНЯЮЩИЙ ЦВЕТ ЛИСТВЫ 2024, Kan
Anonim

Har du noen utfordrende innendørsrom som er litt kjølige, og du lurer på om noen potteplanter vil overleve disse forholdene? Heldigvis finnes det en rekke kuldetolerante potteplanter som vil være perfekte for disse områdene. Ganske mange potteplanter ville forsvinne i kalde, trekkfulle rom, men her er noen gode valg for kaldharde potteplanter.

Kaldtolerante innendørsplanter

Her er en liste over flotte kaldharde potteplanter for hjemmet ditt. En ting du bør huske på er at jo kjøligere rommet ditt er, jo lenger kan du gå mellom vanning. Å holde plantene for våte (og kalde) vil invitere til rotråte, så vær forsiktig med denne balansen.

  • ZZ Plant (Zamioculcas zamiifolia): ZZ-planten er en veldig tøff stueplante som ikke bare overlever dårlige lysforhold og veldig tørre forhold, men er også et godt valg for kjøligere rom.
  • Støpejernsplante (Aspidistra elatior): Som navnet tilsier, er støpejernsplante en annen veldig tøff stueplante som vil overleve mindre enn ideelle forhold, inkludert kjølerom. Så lenge den holder seg over frysepunktet (32 F. eller 0 C.), vil den overleve.
  • pelargonier (pelargonium): Pelargonier kan være en herlig innendørsplante for kaldere rom, så lenge du sørger for at de får noen timer med direkte sol hver dag.
  • Jadeplante: Som pelargonien, hvis du har nok solskinn, vil jadeplanten være en flott plante for kaldere rom. I kaldere temperaturer overlever de å holde seg tørre i veldig lang tid også.
  • Jomfruhårbregner: Pimfruhårbregner trives i dårligere lyssituasjoner, så vel som i kjøligere temperaturer. Det viktigste punktet i å dyrke denne planten er å prøve å holde jorden jevnt fuktig.
  • Sagopalme (Cycas revolute): Sagopalme, som ikke er en palme i det hele tatt, er en veldig tøff stueplante som kommer fra den sørlige delen av Japan. Den tåler et bredt spekter av temperaturer, inkludert veldig kjølige temperaturer.
  • Slangeplante (Sansevieria): Den allestedsnærværende slangeplanten er en enorm stueplante som vil overleve nesten hvor som helst. Den vil tåle lite lys, kjølige temperaturer og tørr jord veldig godt.
  • Dracaena (Dracaena marginata): Dracaena kan også håndtere kjøligere temperaturer med letthet. Den tåler temperaturer på 10 C og høyere uten bekymring.

Alle disse vinterkrukkeplantene som er nevnt har sine grenser, så pass på at du ikke presser disse grensene for mye. Hold øye med plantene dine for å forsikre deg om at de reagerer positivt på de kjøligere forholdene.

Anbefalt: