Høstforberedelse for vårhager: Klargjøring av høstbed for vårplanting

Innholdsfortegnelse:

Høstforberedelse for vårhager: Klargjøring av høstbed for vårplanting
Høstforberedelse for vårhager: Klargjøring av høstbed for vårplanting

Video: Høstforberedelse for vårhager: Klargjøring av høstbed for vårplanting

Video: Høstforberedelse for vårhager: Klargjøring av høstbed for vårplanting
Video: 5 Fall Garden Tasks to make your Spring Gardening Easier 2024, April
Anonim

Å forberede høsthagesenger er det beste du kan gjøre for neste års vekstsesong. Når plantene vokser, bruker de næringsstoffer fra jorda som bør etterfylles en eller to ganger hvert år. Så hvordan forbereder du hager om høsten til våren? Fortsett å lese for å lære om høstforberedelser til vårhager.

Om vårsenger om høsten

Det kan virke rart å forberede vårbed om høsten, men det er faktisk den ideelle tiden. Mens bed kan endres om våren, gjør klargjøring av nye bed om høsten at komposten virkelig kan sette seg og begynne å livne opp jorda før vårplanting.

Når du er klar til å forberede hager om høsten for våren, må du kanskje klargjøre nye bed og tømme eksisterende bed eller bed som allerede er fylt med busker, løker osv. Den nøyaktige høstforberedelsen for vårhager i disse scenariene er litt annerledes.

Hvordan forberede hager om høsten til våren

Enten du forbereder nye senger om høsten eller endrer eksisterende senger, er den grunnleggende ideen å inkorporere rikelig med organisk materiale i jorda. I alle tilfeller må du bearbeide jorden når den er fuktig, ikke våt.

Når det skal klargjøres nye senger om høsten eller eksisterende, men tomme senger, er prosessen enkel. Endre sengen med 2 til 3 tommer (5-7,6 cm.) kompost blandet godt og dypt med jord. Dekk deretter sengen med et 3- til 4-tommers (8-10 cm.) lag med mulch for å bremse ned ugresset. Om ønskelig, topp dress med et nytt lag kompost.

For bed som har eksisterende planteliv, er det ikke mulig å grave dypt ned for å blande det organiske materialet med jorda, så du må toppdresse. Toppdressing er bare å tilføre 2 til 3 tommer (5-7,6 cm.) kompost til jorden og jobbe inn i topplaget så mye som mulig. Dette kan være vanskelig på grunn av rotsystemer, så hvis det ikke er mulig, vil til og med påføre et lag på toppen av jorda være fordelaktig.

Pass på å holde komposten unna plantestengler og stammer. Legg et nytt lag med kompost på toppen av jorden for å avvise ugress og bevare fuktighet.

Dette er bare det grunnleggende for høstens forberedelser til vårens hager. Hvis du gjør en jordtest, kan resultatene indikere at ytterligere endringer er nødvendige. Når det gjelder organisk materiale, er kompost kongen, men kylling- eller kugjødsel er fantastisk, forutsatt at du legger dem i jorden om høsten og lar dem eldes litt.

Anbefalt: