Digging Up Chasmanthe Corms - Hold Chasmanthe Corms over Winter

Innholdsfortegnelse:

Digging Up Chasmanthe Corms - Hold Chasmanthe Corms over Winter
Digging Up Chasmanthe Corms - Hold Chasmanthe Corms over Winter

Video: Digging Up Chasmanthe Corms - Hold Chasmanthe Corms over Winter

Video: Digging Up Chasmanthe Corms - Hold Chasmanthe Corms over Winter
Video: How to plant Crocosmia corms (Montbretia) - FarmerGracy.co.uk 2024, Kan
Anonim

For de som ønsker å skape et vannmessig landskap, er det avgjørende å legge til planter som tåler tørke. Godt anlagte hageplasser kan være vakre, spesielt med prangende, lyse blomster. Chasmanthe-planter, for eksempel, tilbyr rikelig visuell interesse i tillegg til en vekstvane som er gunstig for planting i regioner med eksepsjonelt tørt sommervær.

Chasmanthe-planter er verdsatt i det dekorative landskapet for sitt brede bladverk og livlige oransjerøde blomster. Veksten av planten kommer fra knoller om høsten i områder med bare lett frost. Fra sen vinter til tidlig på våren vil planten sprekke ut i blomst før den igjen går i dvale.

Denne perioden med dvale i varmt vær er det som gjør at planten kan fortsette å vokse og formere seg i landskapet. Å grave opp Chasmanthe-knoller og deretter dele dem en gang hvert fjerde år vil være avgjørende for å opprettholde blomstringen og fremme den generelle plantehelsen.

Når skal Chasmanthe løftes og lagres

Etter at blomstringen har opphørt, vil løvverk og falmede blomster begynne å bli brune. På dette tidspunktet kan du forsiktig fjerne plantemateriale fra hagen med en skarp saks.

De som ikke opplever vinterfrysing, kan la knollene ligge i bakken. Anlegget vil forbli i dvale hele sommeren. I løpet av denne tiden vil knoller sette pris på en periode med tørre forhold, derav deres nytte i tørre landskap.

Når de vurderer hvordan de skal holde Chasmanthe-knoller, kan gartnere utenfor den ideelle vekstsonen løfte knollene for å lagre innendørs om vinteren på et tørt, mørkt sted. Chasmanthe-knoller kan så plantes påfølgende vår, etter at det har gått hardt kaldt vær.

Dividing Chasmanthe Corms

Uavhengig av om du lagrer Chasmanthe-knoller om vinteren eller omplanter dem i hagen, er deling av Chasmanthe-knoller en viktig del av å dyrke denne planten.

Når plantene vokser, vil etablerte plantinger akkumulere store masser av knoller som presser seg opp fra jordoverflaten. Fjern massen av knoller og begynn å dele dem ved å kutte massen i segmenter eller ved å fjerne hver enkelt knol.

Deling og omplanting av Chasmanthe-knoller vil sikre at plantene ikke blir overfylte, noe som kan føre til at de ikke blomstrer.

Anbefalt: