Nasturtium-kontroll – bremse spredningen av selvsående nasturtiums

Innholdsfortegnelse:

Nasturtium-kontroll – bremse spredningen av selvsående nasturtiums
Nasturtium-kontroll – bremse spredningen av selvsående nasturtiums

Video: Nasturtium-kontroll – bremse spredningen av selvsående nasturtiums

Video: Nasturtium-kontroll – bremse spredningen av selvsående nasturtiums
Video: 【CC】旱金莲的一生 the life of Nasturtium | how to propagate Nasturtium from seeds Indoors 2024, April
Anonim

Nasturtium er vakre blomstrende planter i utebed, men i varmere områder kan de med mye blomstring bli selvsående. Nasturtiums kan fortsette å vokse når de fjernes fra blomsterbedet hvis røttene fortsatt er i live eller hvis frø faller fra blomstene.

Kontroll av nasturtiumplanter

Selv om det ikke er så vanlig, kan du fjerne og kaste dem eller plante dem på nytt hvis du sprer nasturtiums som kveler andre blomster i bedene dine. Å plante i en beholder er et godt kontrolltiltak. På den måten kan du fortsatt nyte de vakre blomstringene.

Hvordan stoppe spredning av nasturtium

Hvis du virkelig ønsker å bli kvitt alle nasturtiumene i landskapet ditt, kan du grave dem opp. Få hele rotklumpen. Sørg for å kaste dem ved dyp nedgraving eller brenning. Hvis du kan legge dem i utgående søppel, er det en måte å garantere at de ikke kommer tilbake. Imidlertid kan du se dem dekorere søppelfyllingen i årene som kommer. Hold øye med området for nye planter som kan springe ut fra frø som har mistet. Trekk disse opp etter hvert som du ser dem spire.

Hvis du bare vil begrense nasturtiumene som vokser, fjern frø før de faller. Seedpods utvikles når blomstene falmer. Å fjerne frø kan bli et arbeidskrevende arbeid. Å lagre dem for spiselig bruk kan føre til at du blir mer tilbøyelig til å holde tritt med det.

Frøbelgene er spiselige, med mer av den sennepsaktige pepperaktige smaken. Du kan sylte dem (bruk i stedet for kapers), sammen med blomstene for bruk i salater og som tillegg til pastaretter. Selvfølgelig kan du bare legge tørkede frø i en kvern som et pepperaktig krydder når du lager mat eller tilsetter ferdige retter.

Du kan også lagre dem for planting i andre områder der du kanskje vil at de skal vokse igjen. Velg et område der det er akseptabelt for selvsående nasturtiums å naturalisere seg. Disse tiltrekker bier og andre pollinatorer samtidig som de tilfører skjønnhet der de vokser.

Anbefalt: