Gamle jordbruksverktøy – Interessante hageverktøy fra fortiden

Innholdsfortegnelse:

Gamle jordbruksverktøy – Interessante hageverktøy fra fortiden
Gamle jordbruksverktøy – Interessante hageverktøy fra fortiden

Video: Gamle jordbruksverktøy – Interessante hageverktøy fra fortiden

Video: Gamle jordbruksverktøy – Interessante hageverktøy fra fortiden
Video: 🎙️ Mrs. Tersey Fellows and The Wolves 🐺🐺+ ✍️History of Flippin, Arkansas & Lee Mountain ⛰️ 2024, April
Anonim

En frodig, grønn hage er en ting av skjønnhet. Mens den tilfeldige observatøren kan se vakre blomster, vil den trente dyrkeren sette pris på mengden arbeid som er involvert i opprettelsen av et slikt rom. Dette inkluderer verktøyene som brukes til hagearbeid.

Hageverktøy fra fortiden

Over tid kan den voksende listen over hageoppgaver begynne å føles tyngende. Selv om noen finner seg selv på jakt etter den neste gode tingen for å hjelpe med disse oppgavene, velger andre å undersøke eldgamle hageverktøy nærmere for å løse hagerelaterte problemer.

Bruk av verktøy som gjør lette gjøremål som jordarbeiding, planting og luking er ikke noe nytt. Selv om de er primitive, ble disse eldgamle hageredskapene brukt til å fullføre mange av de samme oppgavene vi gjør i dag. Bronsealderen så introduksjonen av de første hageredskapene i metall, noe som gradvis førte til utviklingen av redskaper som brukes til hagearbeid i dag.

Gjennom historien har håndlagde hageredskaper vært avgjørende for å overleve. Disse redskapene var sterke, pålitelige og i stand til å gi de ønskede resultatene. De siste årene har noen begynt å se til fortiden for å finne svar på deres arbeidsbehov. Siden mange av dagens mekaniske verktøy har sin opprinnelse basert på gamle modeller, er det liten tvil om at hjemmegartnere også kanfinner dem nyttige. Faktisk er disse hageredskapene fra fortiden igjen i ferd med å bli populære på grunn av sin konsistens og produktivitet.

Gamle jordbruksredskaper brukt til hagearbeid

Gamle jordbruksredskaper var spesielt nødvendige for å bearbeide jorda og så frø. I mange tilfeller var verktøy som spader, hakker og spader blant en persons mest trengte og verdsatte eiendeler, til og med overlatt til andre i deres testamente.

Blant noen av de gamle jordbruksredskapene er de som tradisjonelt brukes til skjæring og høsting. Håndverktøy som sigd, ljå og koreansk homi ble en gang brukt på forskjellige avlinger. Selv om mange av disse verktøyene har blitt erstattet av maskiner, omfavner gartnere fortsatt nytten av disse redskapene når de høster hjemmedyrkede avlinger, for eksempel hvete.

Utover innhøsting finner du disse verktøyene som brukes til hagearbeid som å fjerne ugress, skjære gjennom gjenstridige røtter, dele flerårige blomster eller til og med grave furer.

Noen ganger kan det som er gammelt bli nytt igjen, spesielt hvis det er alt du har.

Anbefalt: