Donering av verktøy til veldedighet – Hvordan donere gamle hageverktøy

Innholdsfortegnelse:

Donering av verktøy til veldedighet – Hvordan donere gamle hageverktøy
Donering av verktøy til veldedighet – Hvordan donere gamle hageverktøy

Video: Donering av verktøy til veldedighet – Hvordan donere gamle hageverktøy

Video: Donering av verktøy til veldedighet – Hvordan donere gamle hageverktøy
Video: Дерево для Израиля: в поисках семейных корней | полный фильм 2024, April
Anonim

Fra jordbearbeiding til høsting, vedlikehold av en hage krever engasjement og besluttsomhet. Selv om en sterk arbeidsmoral er nøkkelen til å ta vare på et slikt voksende område, kan det ikke gjøres uten det riktige settet med verktøy.

Hansker, spader, river, hakker og sakser – listen over nødvendige verktøy vokser raskt. Selv om mange gartnere klarer å samle disse redskapene over tid, kan kostnadene for slike gjenstander føles umulige for andre.

Doner gamle hageverktøy

Sesongmessig stell av hageverktøy er blant de mest oversett hageoppgavene av gartnere. Hver høst bør hageredskaper rengjøres grundig og oppbevares utenfor været om vinteren.

Dette er også det ideelle tidspunktet for å vurdere å bytte ut skånsomt slitte verktøy eller oppgradere de mest brukte elementene som forberedelse til neste sesong. I stedet for å kaste disse eldre, brukte hageredskapene, bør du vurdere å donere verktøy til veldedige formål slik at andre kan dra nytte av dem.

Hvor kan du donere hageverktøy?

Beslutningen om å donere hageutstyr er et vinn-vinn-scenario for alle involverte. Organisasjoner som trener enkeltpersoner til arbeid og/eller hjelper til med å opprette eller administrere hager for fellesskap, skole eller frivillige, har stor nytte av de som donerer brukte hageverktøy.

Gir bort hageredskaper til undertjente medlemmer avfellesskapet reduserer ikke bare materialavfall, men gir også verdifulle ressurser og forbedrer arbeidsmuligheter for de med begrensede ferdigheter.

Selv om ideelle organisasjoner som spesialiserer seg på å fikse og distribuere brukte hageredskaper eksisterer, er de ikke vanlige. Det er best å sørge for at alle gjenstander er i sikker og fungerende stand før du donerer verktøy til veldedige formål.

Mens ting som spader og håndverktøy er mest akseptert, inkluderer gartnere som velger å donere hageutstyr også jordfresere, jordfresere og til og med gressklippere.

Når du gir bort hageredskaper, kan du gi ny mening til gjenstander som ellers ville blitt betraktet som avfall.

Anbefalt: