Orchid Vinterpleie – Hvordan dyrke en orkidéplante om vinteren

Innholdsfortegnelse:

Orchid Vinterpleie – Hvordan dyrke en orkidéplante om vinteren
Orchid Vinterpleie – Hvordan dyrke en orkidéplante om vinteren

Video: Orchid Vinterpleie – Hvordan dyrke en orkidéplante om vinteren

Video: Orchid Vinterpleie – Hvordan dyrke en orkidéplante om vinteren
Video: Orchid care can feel scary… I can help #orchid #orchidcare #planttips #plantpeople 2024, Kan
Anonim

Orchid vinterpleie er forskjellig fra sommerpleie i sesongmessige klima. Disse tropiske plantene elsker varme og fuktighet, så med mindre du har et drivhus for de kaldere månedene, må du ta visse skritt for å holde orkideer glade og sunne.

Gir varme til orkideer om vinteren

En av de viktigste hensynene til orkide over vinteren er temperaturen. Orkideer kan tolerere kaldere malm enn de fleste er klar over, men det er ikke ideelt. Fall i temperatur, selv til like over frysepunktet, i en kort periode er greit så lenge planten ikke fryser eller frost.

Det ideelle temperaturområdet er 50 til 80 grader F. (10–27 C.). Vinduer, hvor orkideer ofte sitter for lyset, kan bli for kalde, spesielt om natten om vinteren. Beskytt dem om natten ved å flytte eller isolere planten med et lag bobleplast mellom den og vinduet.

Unngå å plassere orkideen i nærheten av en radiator eller varmeventil. Den tørre, varme luften er ikke bedre for planten enn kald luft. Pass på at det ikke er kaldt trekk heller.

Lys for orkidéplanten din om vinteren

Kortere dager om vinteren betyr mindre lys. Orkideer trives i sterkt, indirekte lys, så plasser dem i det mest solrike rommet i huset med flest vinduer. Vinduer mot nord eller øst er best. Hold orkideer litt unnafra alle sørvendte vinduer, da lyset kan være for direkte.

Suppler naturlig lys med et vekstlys om nødvendig. Utilstrekkelig lys kan hindre orkideen i å blomstre.

Tilleggspleie for en orkide over vinteren

Orkideer trenger også mindre vann om vinteren, men de trenger fortsatt fuktighet. Vinter orkide krav til fuktighet er ikke mindre enn om sommeren. Problemet er at vinterluften har en tendens til å være tørrere. Sett planter på et brett med småstein og vann og dugg dem et par ganger om dagen, inkludert røttene. Bare vær sikker på at røttene faktisk ikke er i vannet. Vann sjeldnere, men hold luften rundt plantene fuktig med rullesteinsbrettet og regelmessig dugging.

Dette er den sovende tiden på året for orkideer når de vokser sakte. De trenger ikke så mange næringsstoffer som om sommeren, så ikke gi for mye gjødsel. La plantene hvile. Kutt ned gjødsel til halv styrke og gi den sjeldnere.

Hvis en orkide får vinterskader, som frost- eller kuldeskader, kan den fortsatt være bergbar. Tegn på skade inkluderer nedsunkede flekker på blader, misfarging, gropdannelse, visning og bruning. Du kan også se tegn på soppinfeksjon. Gi skadede planter tid til å gro ved å eliminere gjødsel, redusere vann og øke luftfuktigheten, samt holde dem varme og vekk fra direkte lys.

Anbefalt: