Mammillaria tommelkaktus: tips for dyrking av tommelkaktus

Innholdsfortegnelse:

Mammillaria tommelkaktus: tips for dyrking av tommelkaktus
Mammillaria tommelkaktus: tips for dyrking av tommelkaktus

Video: Mammillaria tommelkaktus: tips for dyrking av tommelkaktus

Video: Mammillaria tommelkaktus: tips for dyrking av tommelkaktus
Video: My Mammillaria Cactus Collection 2024, April
Anonim

Hvis du liker søte kaktuser, er mammillaria thumb cactus et eksemplar for deg. Hva er en tommelkaktus? Som navnet antyder, er den formet som det spesielle sifferet. Kaktusen er en liten fyr med mye personlighet, nydelige blomster, og som en ekstra bonus, enkel stell.

Kaktusentusiaster elsker å vokse tommelkaktus (Mammillaria matudae). De er små, men passer perfekt i oppvaskhager med andre interessante sukkulenter. Unge planter er ryddige søyler, men når de eldes, vipper de forlokkende og kan legge til andre stengler for fascinerende kaos. Denne innfødte i Mexico er lett å dyrke og trives der andre planter ikke kan det.

Hva er en tommelkaktus?

Mamillaria thumb-kaktus er en tørketolerant, varmeelskende sukkulent. Den kommer fra regioner med lav fruktbarhet og varme temperaturer. Tommelkaktusen blir bare 30 cm høy i en jevn grønn søyle som er omtrent 3 cm rundt. De sentrale lengre ryggradene er rødbrune og omgitt av 18-20 korte, hvite rygger.

Om våren produserer planten varme rosa blomster som ringer toppen av søylen. Hver stjerneklar blomst er en halv tomme (1 cm.) på tvers. Over tid vil kaktusen produsere forskyvninger, som kan deles bort fra moderplanten. La den avkuttede enden av callus og plant i godt drenerende jord for en helt ny plante.

Jord og sted for dyrking av tommelkaktus

Som du kanskje mistenker, tommelkaktuser som sand til grusete, godt drenerende jord. Det er ingen grunn til å bekymre seg for fruktbarhet siden kaktusene er tilpasset situasjoner med lite næringsinnhold. Plant utendørs i varme strøk eller bruk den som en potteplante som du kan flytte ute om sommeren. Kjøpt kaktusjord er ideell, men du kan også lage din egen. Bland sammen en del jord, en del sand eller grus og en del perlitt eller pimpstein. Plasser planten i full sol innendørs. Utenfor, gi litt ly for dagens varmeste stråler som kan forårsake solsår.

Thumb Cactus Care

Det finnes egentlig ingen triks for å dyrke tommelkaktus. De trives virkelig med omsorgssvikt. Vann dem når jorden stort sett er tørr. Gi dem en god dyp vanning, men ikke la beholderne sitte i en skål med vann som kan forårsake rotråte. Om vinteren, stans vanningen nesten helt fordi planten er i dvale og ikke aktivt bruker mye fuktighet. Kjølige temperaturer om vinteren vil oppmuntre til blomstring. Gjødsle med en fortynnet kaktusmat ettersom veksten gjenopptas tidlig på våren. En gang burde være tilstrekkelig. Potter om etter behov, men tommelkaktuser foretrekker å være overfylte og trenger vanligvis bare ompotting når forskyvninger kommer.

Anbefalt: