Hyllebærfrøformering: Hvordan dyrke hyllebær fra frø

Innholdsfortegnelse:

Hyllebærfrøformering: Hvordan dyrke hyllebær fra frø
Hyllebærfrøformering: Hvordan dyrke hyllebær fra frø

Video: Hyllebærfrøformering: Hvordan dyrke hyllebær fra frø

Video: Hyllebærfrøformering: Hvordan dyrke hyllebær fra frø
Video: Growing Elderberries from Seed or Cuttings? 2024, April
Anonim

Hvis du dyrker hyllebær for kommersiell eller personlig høsting, er det kanskje ikke den mest effektive måten å dyrke hyllebær fra frø. Det er imidlertid veldig billig og fullt mulig så lenge du tar med tålmodighet til jobben. Forplantning av hyllebærfrø er litt mer kompleks enn den samme prosedyren med andre planter. Sørg for å lese deg opp om hvordan du går frem med dyrking av hyllebærfrø for å unngå skuffelse. Les videre for all informasjonen du trenger for å formere hyllebærfrø.

dyrking av busker fra hyllebærfrø

Nydelige og praktiske hyllebærbusker (Sambucus spp.) pynter hagen din med prangende blomster som senere blir mørkelilla bær. Buskene kan formeres fra stiklinger, som produserer planter som er biologisk identiske med foreldrene.

Det er også mulig å få nye planter ved å dyrke hyllebær fra frø. For de som allerede har hyllebærplanter, er det enkelt og gratis å skaffe frø siden de finnes i alle bær. Imidlertid kan det hende at planter produsert av hyllebærfrø ikke ser ut som morplanten eller produserer bær samtidig siden de pollineres av andre planter.

Spirende hyllebærfrø

Hyllebærfrø har et tykt, seigt frøskinn og hvabotanikere kaller "naturlig dvale". Dette betyr at frøene må oppnå optimale forhold før de våkner fra sin dype søvn. Når det gjelder hyllebær, må frøene stratifiseres to ganger. Dette er ikke vanskelig, men det tar tid, opptil syv måneder å fullføre.

Hyllebærfrøformering

Den lagdeling som kreves for å begynne å formere hyllebær fra frø bør etterligne naturens syklus. Først utsett frø for varme forhold - som de vanlige forholdene innendørs - i flere måneder. Deretter følger vintertemperaturer i ytterligere tre måneder.

Eksperter foreslår at du blander frøene i et godt drenerende underlag som en blanding av kompost og skarp sand. Dette skal være fuktig, men ikke vått, og det skal være nok til å holde frøene adskilt fra hverandre.

Legg blandingen og frøene i en stor pose med glidelås og la den sitte et sted med temperaturer på rundt 20 C i 10 til 12 uker. Etter det, plasser den i kjøleskapet ved 39 grader F. (4 C.) i 14 til 16 uker. På dette tidspunktet kan frøene sås i et utendørs såbed, hold dem fuktige og vent på at frøplantene dukker opp. Etter et år eller to, flytt dem til deres endelige plassering.

Anbefalt: