Reasons Flowers Change Color: Chemistry Of Flower Color Change

Innholdsfortegnelse:

Reasons Flowers Change Color: Chemistry Of Flower Color Change
Reasons Flowers Change Color: Chemistry Of Flower Color Change

Video: Reasons Flowers Change Color: Chemistry Of Flower Color Change

Video: Reasons Flowers Change Color: Chemistry Of Flower Color Change
Video: Color Changing Flowers Experiment (Biology) 2024, Kan
Anonim

Vitenskap er gøy og naturen er rar. Det er mange planteavvik som tilsynelatende trosser forklaringer som fargeendringer i blomster. Årsakene til at blomster skifter farge er forankret i vitenskapen, men hjulpet på vei av naturen. Kjemien til blomsterfargeendring er forankret i jords pH. Det er en tur ned en vill sti som reiser flere spørsmål enn den svarer.

Hvorfor skifter blomster farge?

Noen gang lagt merke til at et spraglet eksemplar slutter å produsere de karakteristiske flekkete fargene? Eller observerte hortensiaen din blomstret rosa ett år, da den tradisjonelt var en blå blomst? Hva med en transplantert vinranke eller busk som plutselig blomstrer i en annen fargetone? Disse endringene er vanlige og kan være et resultat av krysspollinering, pH-nivåer eller bare en naturlig respons på ulike miljøsignaler.

Når en plante viser endring i fargen på blomsten, er det en interessant utvikling. Kjemien bak blomsterfarge er ofte synderen. Jords pH er en viktig driver i plantevekst og utvikling. Når jordens pH er mellom 5,5 og 7,0 hjelper det bakterier som frigjør nitrogen fungerer best. Riktig jord-pH kan også hjelpe til med gjødseltilførsel, næringstilgjengelighet og påvirke jordstrukturen. De fleste planter foretrekker en litt sur jord, men noen klarer seg godt i en mer alkalisk base. Endringer i jords pH kan resultere pgatype jord og mengden nedbør, samt jordtilsetninger. Jords pH måles i enheter fra 0 til 14. Jo lavere tall, desto surere jord.

Andre grunner til at blomster endrer farge

Utenfor kjemien bak blomsterfarge, kan det være andre grunner til at blomstene dine endrer fargetone. Hybridisering er en viktig årsak. Mange planter krysser naturlig med planter av samme art. En innfødt kaprifol kan krysse rase med en kultivert variant, noe som resulterer i blomster i en annen fargetone. Den rosa, fruktløse jordbærrosa pandaen kan forurense din vanlige jordbærlapp, noe som resulterer i blomsterfargeendringer og mangel på frukt.

Plantesport er en annen grunn til blomsterskifte. Plantesport er morfologiske endringer på grunn av defekte kromosomer. ofte produserer selvsående planter en variant som ikke er tro mot morplanten. Dette er et annet scenario der blomstene vil ha en annen farge enn forventet. Ph-kjemien til blomsterforandring er den mest sannsynlige årsaken, og det kan rettes opp. Planter som hortensia som en ganske sur jord som produserer de dypblå blomstene. I mer alkalisk jord vil blomstringene være rosa.

Søtningsjord er når du senker syreinnholdet. Dette kan du gjøre med dolomittkalk eller m alt kalkstein. Du trenger mer kalk i leirjord med mye organisk materiale. Hvis du ønsker å endre en jord som er for alkalisk, inkorporer svovel, ammoniumsulfat, eller bruk saktefrigjørende svovelbelagt gjødsel. Ikke bruk svovel mer enn annenhver måned, da dette kan føre til at jorden blir for sur og brenner plantenrøtter.

Anbefalt: