Pærer under vinterdvale - Hvordan pærer overlever vintersnøen

Innholdsfortegnelse:

Pærer under vinterdvale - Hvordan pærer overlever vintersnøen
Pærer under vinterdvale - Hvordan pærer overlever vintersnøen

Video: Pærer under vinterdvale - Hvordan pærer overlever vintersnøen

Video: Pærer under vinterdvale - Hvordan pærer overlever vintersnøen
Video: Reblooming Amaryllis Bulbs, Bringing Amaryllis Out of Dormancy, Amaryllis Successions for the Mantle 2024, April
Anonim

Mange vanlige vårblomstrende løker er halvhvile om vinteren. Plantedvale om vinteren betyr ikke at det ikke skjer noe i strukturene, det betyr bare at du ikke ser noen vekst over bakken. Løk om vinteren gjør fortsatt et par ting, og kuldeeksponeringen er en nødvendig betingelse for at de skal danne blomster. Sovende blomsterløk opplever en livssyklus som fremmer blomster og god bladvekst.

Plantedvale om vinteren

Høsten er tiden de fleste gartnere planter vårløk. Løk produserer noen røtter til den virkelige kulden setter inn. Blomsterløkens livssyklus inkluderer blomstringsperioden, bladenergisamling, rot- og offsetdannelse, og til slutt får de en sårt tiltrengt kuldeeksponering. Pærer om vinteren trenger kuldeeksponering for til slutt å bryte hvilebindinger og tvinge fram vårvekst. Det er grunnen til at vårløk som er "tvunget" kjøles ned for å gi kjølige timer som er nødvendige for blomstens utvikling.

Om sovende blomsterløk

Plantehvilen om vinteren er forskjellig fra sort til sort. I pærer er det først og fremst en hviletid, men noen få ting skjer under jorden. Etter blomstringen anbefales det å la løvet stå på planten og kun kutte brukte blomster. La det dø tilbake naturlig. Mens løvverk fortsatt er tilgjengelig, samler planten segenergi fra fotosyntese som vil bli til plantesukker, som gir næring til neste sesongs vekst og blomstring. Løker igjen i bakken tilbringe høsten danner datter, eller offset pærer, og røtter. Om vinteren dør løvet tilbake og den viktigste delen av blomsterløkens livssyklus begynner.

Pæreplanters dvaleprosess

Under snø og is pågår det en viktig kjemisk reaksjon. Noen røtter vil fortsette å dannes og dykke dypt. De kortere dagtimene utløser dvale, som vil se at pærene opplever en kjølig periode. Hver pære har en annen daglengde utløser og en annen kjøleperiode. De kalde temperaturene gjør at pæren bryter glukose til mindre molekyler som senker frysetemperaturen for å forhindre skade på pæren. I tillegg begynner små bladstrukturer og begynnende celler for blomsterproduksjon å dannes.

Beskytte pærer om vinteren

Mens løkene naturlig beskytter seg mot vinterens kulde, kan gartneren hjelpe. Plant løker i riktig dybde, aldri i nærheten av jordoverflaten. Mulch rundt de brukte plantene for å holde jorda varmere og tilsett gradvis næringsstoffer som mulchkomposter. Trekk mulchen vekk fra pæresonen når du ser de første grønnbitene. Når løken har nådd sitt optimale antall kjøletimer og jorda blir litt varmere, vil strukturen begynne å sende ut skudd og snart blomster.

Anbefalt: