Finn ut hvorfor ugress i plenen er en god ting

Innholdsfortegnelse:

Finn ut hvorfor ugress i plenen er en god ting
Finn ut hvorfor ugress i plenen er en god ting

Video: Finn ut hvorfor ugress i plenen er en god ting

Video: Finn ut hvorfor ugress i plenen er en god ting
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, April
Anonim

Neste gang naboene dine med den smaragdgrønne plenen kaster et blikk nedover nesen på den mindre perfekte plenen din, ikke føl deg dårlig. Faktum er at den ugressede plenen din gjør mer for hagen din, miljøet og lommeboken din enn den antatt "perfekte" plenen din nabo vedlikeholder.

Hvorfor kan ugress i plenen være nyttig

En av de største fordelene med å ha en ugressaktig plen er at mange ugress i plenen tiltrekker seg sommerfugler og larver. Vanlige plenugress, som groblad, løvetann og kløver er kilder til mat for Buckeye-sommerfuglen, B altimore-sommerfuglen, den østlige halefuglen og mange andre. Hvis du lar noen av disse vanlige ugresset vokse i hagen din, oppmuntrer du sommerfugler til å legge eggene sine i hagen din, noe som vil resultere i flere sommerfugler i hagen din senere.

Ugress bidrar også til å tiltrekke andre nyttige insekter til hagen din. Mange gode insekter som rovveps, mantis, marihøner og bier finner mat og ly i ugresset i gårdene våre. Disse "gode" insektene vil bidra til å holde den "dårlige" insektpopulasjonen nede i hagen din, i tillegg til å gi pollinering til plantene dine. Jo mer ugress du har i plenen din, desto mindre penger og tid må du bruke på å bekjempe insektene som kan skadeplantene dine.

Mange ugress er også velsignet med et naturlig insektmiddel. Å la ugress i plenen vokse i nærheten av dine mer ugressfrie blomsterbed kan bidra til å drive ut enda flere "dårlige" insekter fra plantene dine.

Ugress kan også bidra til å holde nede erosjon av matjord på eiendommen din. Hvis du bor i et område som er utsatt for tørke eller bor i et område som er uheldig nok til å oppleve tørke, kan ugresset i plenen din meget vel være de eneste plantene som overlever. Lenge etter at gresset ditt har dødd av varmen og mangelen på vann, vil ugresset fortsatt være der, og holde nede den dyrebare matjorda som vil være avgjørende når regnet kommer tilbake og du kan plante gresset på nytt.

Weedy plener er sunnere

Utover det er mange av kjemikaliene vi bruker for å holde plenene våre «sunne» og grønne, faktisk kreftfremkallende og svært dårlige for miljøet. Avrenning fra kjemisk behandlede plener finner veien inn i kloakksystemer og deretter til vannveier, forårsaker forurensning og dreper mange vannlevende dyr. Selv før disse kjemikaliene kommer til vannet, kan de skade ditt lokale dyreliv. Selv om du kanskje kan holde barna og kjæledyrene dine borte fra en kjemisk behandlet plen, kan ikke et vilt dyr eller en nabos kjæledyr lese skiltet som sier at plenen din er kjemisk behandlet.

Si i stedet for å krype på blikket du får fra naboene dine med overbehandlede plener når plenen din blir prikkete med løvetann, smil høflig og informer dem om at du dyrker en miljøvennlig, sommerfuglbarnehage.

Anbefalt: