Vanlige pepperplanteproblemer og peppersykdommer

Innholdsfortegnelse:

Vanlige pepperplanteproblemer og peppersykdommer
Vanlige pepperplanteproblemer og peppersykdommer

Video: Vanlige pepperplanteproblemer og peppersykdommer

Video: Vanlige pepperplanteproblemer og peppersykdommer
Video: Guidelines for Diagnosing Plant Problems 2024, Kan
Anonim

Alle elsker en fersk pepper fra hagen. Hvis du har lykke til med paprikaene dine, vil du ha glede av paprika i matlagingsoppskriftene og salatene dine i en stund fremover. Imidlertid er det mange forskjellige peppersykdommer som påvirker pepperplanter, og ødelegger avlingen din.

Vanlige pepperdyrkingsproblemer og sykdommer

Det er virus som overføres av feil k alt bladlus. Dette er grunnen til at det er så viktig å kontrollere insekter for å kontrollere problemer med pepperplanter. Pepperplantesykdommer forårsaket av bladlus betyr at du må kontrollere bladlusene.

Bladlus er en stor synderen når det kommer til grønn pepper sykdommer. De samles i store grupper under bladene og på ny vekst på planten. De suger plantesaften og etterlater seg misfargede områder på bladene. Eventuelle virus de bærer på, vil spre seg fra plante til plante.

Det er noen vanlige sykdommer i grønn pepper. Disse inkluderer:

  • Cercospora-bladflekk
  • Alternaria-bladflekk
  • Bakteriebladflekk

Alle disse vil forårsake skade på pepperavlingen din. Disse paprikaplantesykdommene kan kontrolleres med forskjellige spray som inkluderer kobbersoppmidler ogandre ingredienser.

Et annet av de mer vanlige pepperplanteproblemene er Phytophthora stilkråte. Dette er forårsaket av en sopp i jorda og den angriper paprikaene. Hvis du har plantet paprikaene dine i et område der det er dårlig jorddrenering og vannbassenger rundt plantene dine, kan du ende opp med dette problemet. Du må lage drenering eller plante de neste avlingene dine på et høybed.

Et annet av de vanligste problemene med pepperplanter er southern blight. Dette spesielle problemet er forårsaket av en sopp i jorda. Du må passe på å rotere avlingen og blande inn noe organisk materiale dypt for å kontrollere denne spesielle soppen. Å sørge for at du ikke lar blader samle seg rundt bunnen av plantene er viktig for å kontrollere spredningen av denne spesielle soppen.

Peppersykdommer som virus eller visne kan forårsake ødeleggelser for hele hagen din. Det beste du kan gjøre hvis du oppdager problemer med pepperplanter, er å fjerne den berørte planten før den infiserer hele hagen.

Anbefalt: