Using Hydrangea Fertilizer - When and How to Fertilize Hortensia

Innholdsfortegnelse:

Using Hydrangea Fertilizer - When and How to Fertilize Hortensia
Using Hydrangea Fertilizer - When and How to Fertilize Hortensia

Video: Using Hydrangea Fertilizer - When and How to Fertilize Hortensia

Video: Using Hydrangea Fertilizer - When and How to Fertilize Hortensia
Video: Fertilizing your hydrangeas will give you such beautiful blooms! #shorts 2024, Kan
Anonim

Hortensia er kjent for sitt frodige løvverk og store blomsterhode, sitt busklignende utseende og lange blomstringsperiode, og er en vanlig hage. Derfor er hvordan man mater hortensiaer en vanlig bekymring.

Hortensiagjødsel for riktig pleie og fôring av hortensia

Hortensiastell og fôring er ganske enkelt når du først har lært deg noen grunnleggende regler. Spesielt formulert hortensiagjødsel er tilgjengelig, men er egentlig ikke nødvendig. En god all-purpose 12-4-8 eller 10-10-10 sammensetning vil gi alle gjødslingshortensiaene trenger. Enten en kjemisk kilde eller organisk materiale kan brukes med hell.

Å påføre et kjemikalie med sakte frigjøring en gang i året for busker og trær er den enkleste løsningen for hortensiastell og fôring. En rimeligere hurtigutløsende blanding vil også fungere. Når det gjelder hva du skal bruke til naturlig gjødsling av hortensia, har en kombinasjon av svovel, kompost og torv vist seg å være en vellykket hortensiagjødsel.

Når og hvordan man fôrer hortensia

Hvordan gjødsle hortensiaer er like viktig som hva du gjødsler hortensia med. Gjødselforbrenning kan oppstå når det påføres for mye. Svidde blader er det første tegn på for mye gjødsling. Hortensia bør værelettkledd med hurtigutløsende gjødsel i mars, mai og juli.

Sørg for å spre den rundt dryppelinjen til grenene og ikke basen. Vannbrønn. Hvis gjødselen du velger er en saktefrigjørende type, husk å dekke den lett med jord for å aktivere gjødselen. Inkluder en lett halvårlig dose flytende jern for å holde bladene grønne.

En diskusjon om hvordan man gjødsler hortensiaer ville ikke vært komplett uten å nevne tilsetning av små mengder svovel eller kalk ved gjødsling for å endre hortensiafarge. Hortensia behandlet med svovel vil forbli eller bli blå. Lime resulterer i rosa og en endring til begge farger tar tid. Vennligst merk: hvite hortensiaer vil ikke endre farge.

Hagtearbeidere som praktiserer god hortensiastell og fôring vil bli belønnet med luksuriøst løvverk og strålende blomster.

Anbefalt: