Problemer med japansk lønn: Vanlige sykdommer og skadedyr i japansk lønnetre

Innholdsfortegnelse:

Problemer med japansk lønn: Vanlige sykdommer og skadedyr i japansk lønnetre
Problemer med japansk lønn: Vanlige sykdommer og skadedyr i japansk lønnetre

Video: Problemer med japansk lønn: Vanlige sykdommer og skadedyr i japansk lønnetre

Video: Problemer med japansk lønn: Vanlige sykdommer og skadedyr i japansk lønnetre
Video: Japanese Maple Dieback And Diseases 2024, Kan
Anonim

En japansk lønn er et strålende eksemplar av tre. De røde, blonde bladene er et velkomment tillegg til enhver hage, men de er ikke problemfrie. Det er noen få japanske lønnssykdommer og flere insektproblemer med japanske lønner som du bør være oppmerksom på for å gi treet ditt den pleien det trenger.

japanske lønnsskadedyr

Det er flere mulige insektproblemer med japanske lønner. De vanligste skadedyrene i japansk lønn er de japanske billene. Disse bladmaterne kan ødelegge utseendet til et tre i løpet av noen uker.

Andre skadedyr i japansk lønn er skjell, melbug og midd. Mens disse japanske lønnsskadedyrene kan angripe et tre i alle aldre, finnes de vanligvis i unge trær. Alle disse skadedyrene finnes som små støt eller bomullsprikker på kvister og på blader. De produserer ofte en honningdugg som tiltrekker seg et annet japansk lønneproblem, sotet mugg.

Vinneblader, eller blader som er krøllet og rynket, kan være et tegn på en annen vanlig japansk lønnsskade: bladlus. Bladlus suger plantesaft fra treet og et stort angrep kan forårsake forvrengninger i treveksten.

Små klumper av sagflis indikerer borer. Disse skadedyrene borer seg inn i barken og tunnelen langs stammen og grenene. I verste fall kan de forårsake døden tilgrener eller til og med selve treet ved å binde lemmet med tunnelene deres. Mildere tilfeller kan forårsake arrdannelse.

En sterk vannsprut og regelmessig behandling med enten kjemiske eller organiske plantevernmidler vil bidra langt for å forhindre insektproblemer med japanske lønner.

Japanese Maple Tree Diseases

De vanligste japanske lønnssykdommene er forårsaket av soppinfeksjon. Canker kan angripe gjennom barkskader. Det siver saft fra kreften i barken. Et mildt tilfelle av kreft vil løse seg selv, men kraftig infeksjon vil drepe treet.

Verticillium-visne er en annen vanlig japansk lønnssykdom. Det er en jordlevende sopp med symptomer som inkluderer gulnende blader som faller for tidlig. Noen ganger påvirker det bare den ene siden av treet, slik at den andre ser sunn og normal ut. Saftved kan også bli misfarget.

Fuktig, nedsunket blåmerke på bladene er et tegn på antraknose. Bladene råtner og faller til slutt. Igjen, modne japanske lønnetrær vil sannsynligvis komme seg, men unge trær vil kanskje ikke.

Riktig årlig beskjæring, opprydding av falne løv og kvister og årlig utskifting av mulch vil bidra til å forhindre infeksjon og spredning av disse japanske lønnetre-sykdommene.

Anbefalt: