Ragweed Control: Ragweed Identification and Control Methods

Innholdsfortegnelse:

Ragweed Control: Ragweed Identification and Control Methods
Ragweed Control: Ragweed Identification and Control Methods

Video: Ragweed Control: Ragweed Identification and Control Methods

Video: Ragweed Control: Ragweed Identification and Control Methods
Video: How to Get Rid of Ragweed (Stop Allergies & Reduce Pollen Around Your Home) 2024, Kan
Anonim

For en allergiker kan det være nær tortur å ha plenen eller hagen din invadert av ragweed. Ambrosia artemisiifolia er et vanlig ugress i gårdsplasser og er en av de verste for pollenproduksjon. Å kontrollere ragweed vil ikke bare bidra til å holde hagen din fin, den vil også bidra til å lindre allergisymptomene for folk i og rundt hagen din.

Hvordan ser Ragweed ut?

Ragweed-identifikasjon er enkel på grunn av de distinkte bladene og blomstene på planten. Ambrosia er en oppreist voksende plante som har blader som ser nesten bregnelignende ut, fjæraktige og grønne. Du vil også legge merke til at ragweed-bladene ser hårete ut.

Blomstene på planten er også nyttige for identifikasjon av ragweed. Blomstene på ragweed er gule og lange, som serpentiner. Det vil norm alt være flere klaseblomster på toppen av planten, som ser ut som en fontene, og også flere blomster nærmere bunnen. Blomstene på toppen er hannblomstene (som produserer pollen) og blomstene nærmere bunnen er hunnblomstene.

Hvordan kontrollere ragweed

Ragweed-planter liker å vokse i tung, opparbeidet jord og finnes ofte i jord som er uoverfylt og har dårlig fruktbarhet. De ogsåtåler ikke å bli klippet særlig godt. På grunn av dette er en av de beste måtene å bekjempe ambrosia i plenen og blomsterbedene å sørge for at plenen klippes regelmessig og åpne bed dyrkes eller hakkes med jevne mellomrom.

Forbedring av jord ved å tilsette kompost og andre organiske materialer vil ikke bare forhindre at jorden blir tung, men vil også tilføre næringsstoffer for å holde jorden sunn. Begge disse fordelene vil bidra til å forhindre at ragweed etablerer seg i hagen din.

Hvis ragweedplanter allerede har begynt å vokse i hagen din, har du flere metoder for å bli kvitt dem.

Ugressmidler er en vanlig måte å drepe ragweed på. Ambrosia regnes som en bredbladet ugress, så du kan bruke bredbladede ugrasmidler på den for å bli kvitt den. De siste årene har imidlertid noen varianter av ragweed begynt å bygge opp en motstand mot disse vanlige ugressmiddelene, så bruk av ugressmidler er kanskje ikke 100 % effektiv.

Hvis du bestemmer deg for å bruke ugressmidler for å drepe ragweed, er den beste tiden å bruke dem på midten av våren til forsommeren. Å kontrollere ragweed på dette tidspunktet vil sikre at du bruker ugressmiddelet når bladene på planten fortsatt er ganske umodne og ømme og derfor mer utsatt for ugressmidler.

Håndtrekk kan brukes som en organisk måte å kontrollere ragweed på. I en hjemmehage er dette den enkleste måten å kontrollere ragweed på, siden plantene er lette å trekke og lette å få øye på. Sørg for å trekke dette ugresset ut av hagen din før de blomstrer. En ragweed-plante kan produsere mer enn 60 000 frø hvis den får lov til å bli fullstendigmoden.

Merk: Kjemisk kontroll bør bare brukes som en siste utvei, siden organiske metoder er tryggere og mye mer miljøvennlige.

Anbefalt: