Growing Holly Bushes: How To Grow and Care Of Holly Bushes

Innholdsfortegnelse:

Growing Holly Bushes: How To Grow and Care Of Holly Bushes
Growing Holly Bushes: How To Grow and Care Of Holly Bushes

Video: Growing Holly Bushes: How To Grow and Care Of Holly Bushes

Video: Growing Holly Bushes: How To Grow and Care Of Holly Bushes
Video: All About Holly Bushes | Ask This Old House 2024, April
Anonim

Å dyrke kristtornbusker i hagen din kan gi struktur og fargeklatt om vinteren og et frodig, grønt bakteppe for andre blomster om sommeren. Fordi de er så populære planter, har folk ofte spørsmål om stell av kristtornbusker.

Planting Holly Bushes

Den beste tiden for å plante kristtornbusker er enten om våren eller høsten. De relativt lave temperaturene kombinert med høyere nedbør vil gjøre det mye mindre stressende for kristtornbusken å bosette seg på det nye stedet.

Det beste stedet for å plante kristtornbusker er i godt drenert, men ikke tørr, lett sur jord i full sol. Når det er sagt, er de fleste kristtorner svært tolerante for mindre enn ideelle steder og vil vokse godt i delvis skygge eller tørr eller sumpete jord.

Hvis du dyrker en kristtornbusk for de lyse bærene, må du huske på at de fleste kristtornvarianter har hann- og hunnplanter, og at bare hunn-kristtornbusken produserer bær. Dette betyr at på stedet der du ønsker å plante en kristtornbusk med bær, må du plante en hunnsort, og du må også sørge for at en hannsort er plantet i nærheten. Du kan i stedet prøve å finne kristtornvarianter som ikke trenger en hannplante for å produserekristtorn bær.

Den første pleie av kristtornbusker etter at de er plantet er omtrent som andre trær og busker. Sørg for at den nyplantede kristtornbusken blir vannet daglig den første uken, to ganger i uken i en måned etter det, og hvis du planter om våren, en gang i uken resten av sommeren.

Growing Holly Bushes

Pleje av kristtornbusker etter at de er etablert er enkelt. Gjødsle kristtornbuskene dine en gang i året med en balansert gjødsel. De trenger ikke å vannes under normale forhold, men hvis området ditt opplever tørke, bør du gi kristtornbuskene dine minst 5 cm vann per uke.

Når du dyrker en kristtornbusk, hjelper det også å dekke bunnen av kristtornbusken for å holde på vannet om sommeren og jevne ut jordtemperaturen om vinteren.

Riktig stell av kristtornbusker krever også regelmessig beskjæring. Beskjæring av kristtornbuskene dine vil sikre at de holder en fin, kompakt form i stedet for å bli langbenet og skurrete.

Hvis du oppdager at kristtornbuskene dine blir skadet om vinteren av snø og vind, kan du pakke kristtornbuskene inn i burlap for å beskytte dem mot været.

Anbefalt: