Black Medic Weed - How To Get Rid Of Black Medic

Innholdsfortegnelse:

Black Medic Weed - How To Get Rid Of Black Medic
Black Medic Weed - How To Get Rid Of Black Medic

Video: Black Medic Weed - How To Get Rid Of Black Medic

Video: Black Medic Weed - How To Get Rid Of Black Medic
Video: How To Get Rid of Black Medic Weeds In Your Lawn 2024, Kan
Anonim

Black medic weed er en mindre plage i hagen. Selv om det kan være et problem, når du først vet hvorfor black medic vokser der den gjør, kan du enkelt kvitte deg med black medic og forbedre jorda samtidig. Tro det eller ei, men du kan faktisk bli glad for at en svart medisiner invaderte hagen din.

Identifisering av Black Medic Weed

Black medic (Medicago lupulina) regnes som en ettårig kløver (men er ikke en del av kløverslekten). Den har de dråpeformede bladene som ofte finnes på kløvere, men i motsetning til andre kløvere har den gule blomster. Den er norm alt en ettårig, men i noen varmere områder kan den overleve i flere år før den dør.

Som mange kløvere vokser bladene i grupper på tre og er ovale. Små pom-pom-lignende gule blomster vil blomstre av stilker som vokser av stilken til hver gruppe blader.

Hvordan bli kvitt Black Medic

Før du begynner å spraye kjemikalier eller gå på hender og knær for å fjerne black medic, bør du først forstå forholdene som black medic weed liker å vokse i. Black medic vokser i komprimert jord. Dette er grunnen til at du oftest finner at den vokser ved veikanten eller ved siden av fortau, der jord har blitt komprimert av hjul- og fottrafikk.

Hvis du finner detmidt på plenen eller blomsterbedet ditt kan du kanskje bli kvitt den svarte medisineren for godt ved å korrigere den for komprimerte jorda. Med andre ord er black medic weed en indikator på at jorda har problemer.

Du kan korrigere komprimert jord ved å bruke en maskin til å lufte jorden eller ved å endre jorda med ekstra organisk materiale. Ofte vil bare å ta skritt for å lufte jorda ikke bare fjerne svart medisin, men vil resultere i en sunnere plen og blomsterbed.

Hvis mekanisk lufting eller endring av jorda ikke er mulig eller ikke lykkes fullt ut med å bli kvitt den svarte medisineren, kan du falle tilbake på mer tradisjonelle metoder for ugrasbekjempelse.

På den organiske siden kan du bruke manuell trekking for svart medisinkontroll. Siden planten vokser fra et sentr alt sted, kan håndluking av black medic være svært effektivt og fjerne den fra store områder på kort tid.

På den kjemiske siden kan du bruke ikke-selektive ugressmidler for å drepe svart medisin. Vær oppmerksom på at ikke-selektive ugrasmidler vil drepe alle planter de kommer i kontakt med, og du bør være forsiktig når du bruker den rundt planter du ønsker å beholde.

Merk: Kjemisk kontroll bør bare brukes som en siste utvei, siden organiske metoder er tryggere og mye mer miljøvennlige.

Anbefalt: