Harvesting Tomato Seeds: How To Save Tomato Seeds

Innholdsfortegnelse:

Harvesting Tomato Seeds: How To Save Tomato Seeds
Harvesting Tomato Seeds: How To Save Tomato Seeds

Video: Harvesting Tomato Seeds: How To Save Tomato Seeds

Video: Harvesting Tomato Seeds: How To Save Tomato Seeds
Video: SAVING TOMATO SEEDS at home like a pro! 2024, Kan
Anonim

Å lagre tomatfrø er en utmerket måte å bevare en sort som fungerte bra i hagen din. Å høste tomatfrø sikrer også at du vil ha den sorten neste år, fordi noen typer er mer populære enn andre og tilbys syklisk. Det er enkelt å lagre de fleste frø og gir økonomisk fordel siden du ikke trenger å kjøpe frø for det påfølgende året. Du kan også være sikker på at frøet er økologisk hvis du dyrker og samler tomatfrø selv.

Save frø fra tomater

Å lagre tomatfrø er enkelt, men det er et par ting å huske på. Hvis du høster hybrid tomatfrø, vær oppmerksom på at de er utviklede varianter, som ikke vil vokse fra frø året etter. Det er også viktig å samle inn fra sunne, sykdomsfrie kultivarer, som produserer godt. Det er også viktig når du lagrer frø fra tomater for å behandle og lagre frøet riktig. Du kan spare frø fra kirsebær, plomme eller store varianter. Det spiller ingen rolle om tomaten er bestemt eller ubestemt, siden den vil gå i oppfyllelse fra frøet.

Tips for høsting av tomatfrø

Prosessen med hvordan du lagrer tomatfrø starter med en moden, saftig tomat frisk fra vintreet. Samle tomatfrø på slutten av sesongen når frukten er moden ogklar. Noen gartnere skjærer ganske enkelt opp tomaten og klemmer fruktkjøttet på en tallerken eller annen beholder. Fruktkjøttet må tørke og så kan du skille ut frøene. En annen metode er å skylle av fruktkjøttet i et dørslag eller en sikt.

Enda en metode for å redde frø fra tomater krever at fruktkjøttet legges i en glasskrukke fylt med vann. Du kan riste den og la den trekke i fem dager. Skum av den skumaktige fermenterte fruktkjøttet og frøene vil være i bunnen av glasset.

Den viktigste delen av prosessen med å høste tomatfrø er tørkingen. Hvis frøene ikke tørkes ordentlig, vil de forme seg og alt arbeidet ditt vil være resultatløst. Spre frøet ut på papirhåndklær for å absorbere fuktighet på et varmt og tørt sted. Oppbevar frøene til våren i en ren glasskrukke med tettsittende lokk. Frø må lagres der det er mørkt for å forhindre stimulering av fotoreseptorene, som forteller dem når det er på tide å spire. De kan miste kraft eller ikke spire hvis de utsettes for lys.

Om våren vil de lagrede tomatfrøene dine være klare for planting.

Anbefalt: