Peondyrkingstips: Hvordan ta vare på peoner

Innholdsfortegnelse:

Peondyrkingstips: Hvordan ta vare på peoner
Peondyrkingstips: Hvordan ta vare på peoner

Video: Peondyrkingstips: Hvordan ta vare på peoner

Video: Peondyrkingstips: Hvordan ta vare på peoner
Video: Кораль. Жизнь лесотундры Вынгаяхи 2. 2024, Kan
Anonim

Peonblomster er store, prangende og noen ganger duftende, noe som gjør dem essensielle i den solfylte blomsterhagen. Bladverket til denne urteaktige planten varer hele sommeren og er en attraktiv bakgrunn for andre plantinger.

Peonblomster i hagen

Lær hvordan du dyrker peoner, enten det er tre eller hageform, for rikelig med blomster til klipping og et show i landskapet. Å ta vare på peoner er ikke vanskelig hvis du planter innenfor de rette vekstsonene, USDA Zones 2-8.

Peonblomster blomstrer i omtrent en uke, et sted mellom sen vår og forsommer. Velg tidlig-, midtsesong- og senblomster for en langvarig visning av utsøkte, voksende peoner.

Peonpleie innebærer å plante peoner på et solrikt sted med organisk, godt drenerende jord. Når du dyrker peoner, ta med en stake eller espalier for støtte på høye og doble varianter. Peonblomster kommer i de fleste farger, bortsett fra en ekte blå. Med oppdrettere som kontinuerlig gjør endringer, kan denne fargen være tilgjengelig snart.

Hvordan dyrke peoner

Del peonklumper etter en sommer når blomstringen ikke er rikelig, med noen års mellomrom. Del og plant dem på nytt om høsten for best ytelse. Del pærene med en skarp kniv, og la tre til fem øyne være på hverinndeling. Plant om slik at øynene er omtrent en tomme (2,5 cm) dype og la 3 fot (1 m.) mellom hver plante. Inkorporer organisk materiale i jorda før du dyrker peoner for en kickstart på peonblomster.

Omsorg for peoner innebærer vintermulching i kaldere soner der ingen snøfall dekker bakken og isolerer peonløkene.

Insektkontroll under stell av peoner er minimal; Imidlertid kan peonblomster og planter være infisert av soppsykdommer som botrytis-sykdom og bladflekker. Disse soppsykdommene kan skade stilker, blader og blomster og kan kreve fjerning av hele planten. Avhending av infiserte plantematerialer er nødvendig under dette sjeldne aspektet ved å dyrke pioner. Hvis du mistenker at peonene dine ble drept av soppsykdom, plant flere peoner i et annet område om høsten.

Benytt deg av en fantastisk blomst for mange landskap. Velg en peonbusk eller -tre du vil inkludere i høstløken din.

Anbefalt: