Carpet Bugle Plants: Growing Ajuga Bugleweed In The Garden

Innholdsfortegnelse:

Carpet Bugle Plants: Growing Ajuga Bugleweed In The Garden
Carpet Bugle Plants: Growing Ajuga Bugleweed In The Garden

Video: Carpet Bugle Plants: Growing Ajuga Bugleweed In The Garden

Video: Carpet Bugle Plants: Growing Ajuga Bugleweed In The Garden
Video: Bugleweed (Ajuga reptans) - Plant Identification 2024, Kan
Anonim

Når du leter etter noe attraktivt for raskt å fylle ut et stort område, kan du ikke gå g alt med ajuga (Ajuga reptans), også kjent som teppebugleweed. Denne krypende eviggrønne planten fyller raskt ut tomme områder, kveler ugress samtidig som den tilfører eksepsjonell løvfarge og blomstrer. Det er også bra for erosjonskontroll.

Blomstene til bukselv er vanligvis blåaktige til lilla, men de kan også finnes i hvitt. Og i tillegg til det tradisjonelle grønne løvet, kan dette bunndekselet også gi landskapet fantastisk kobber- eller lilla-farget løvverk, noe som gjør det flott for å legge til interesse året rundt. Det er til og med et variert skjema tilgjengelig.

Growing Ajuga Bugleweed

Ajuga bunndekke sprer seg gjennom løpere, og som medlem av myntefamilien kan den komme ut av kontroll uten skikkelig stell. Men når den plasseres på strategiske steder, kan dens raske vekst og mattedannende egenskap gi umiddelbar dekning med bare noen få planter. En god måte å holde denne juvelen innenfor grensene er ved å omslutte hagesengene dine med kanter. En annen måte, som jeg har funnet å være nyttig, er å plante ajuga-planter i et litt solrikt område.

Ajuga dyrkes vanligvis på skyggefulle steder, men vil trives like godt i solen, om enn mersakte, noe som gjør det mye lettere å kontrollere. Planten liker også ganske fuktig jord, men er bemerkelsesverdig tilpasningsdyktig og tåler til og med litt tørke.

Omsorg for teppebugleplanter

Når de er etablert, krever ajuga-planter lite stell. Med mindre det er veldig tørt, kan ajuga vanligvis opprettholde seg selv med normal nedbør, og det er ikke nødvendig å gjødsle denne planten. Selvfølgelig, hvis den er plassert i solen, må du kanskje vanne den oftere.

Det er selvsående, så hvis du ikke vil ha noen uventede popup-vinduer, vil deadheading definitivt hjelpe. Å fjerne noen av løperne med jevne mellomrom kan også bidra til å holde dette bunndekselet på linje. Løpere er også enkle å omdirigere. Bare løft dem opp og pek dem i riktig retning, så følger de etter. Du kan også kutte løperne og plante dem på nytt et annet sted. Deling kan være nødvendig med noen års mellomrom om våren for å forhindre overbefolkning og kronråte.

Anbefalt: