Info om hageflox - Dyrking av hardfør hageflox

Innholdsfortegnelse:

Info om hageflox - Dyrking av hardfør hageflox
Info om hageflox - Dyrking av hardfør hageflox

Video: Info om hageflox - Dyrking av hardfør hageflox

Video: Info om hageflox - Dyrking av hardfør hageflox
Video: Planter brokkoli midten av august 2024, Kan
Anonim

Ingenting slår appellen til hagefloxplanter. Disse høye, iøynefallende staudene er ideelle for solrike grenser. I tillegg blomstrer de store klasene av rosa, lilla, lavendel eller hvite blomster i flere uker om sommeren, og gir utmerkede snittblomster. Å dyrke hardfør hageflox er enkelt og det samme er den generelle pleien.

Info om Garden Phlox

Hageflox (Phlox paniculata), også k alt sommerflox, er en solelskende staude med lang blomstringsperiode. Store klaser av blomster, k alt panicles, sitter på toppen av stengler som vokser 3 til 4 fot (91 cm. til 1 m.) høye. Denne innfødte amerikanske villblomsten trives i USDA-plantehardhetssonene 4 til 8.

Å dyrke hardfør hageflox er en utfordring i varme, fuktige områder fordi planten er følsom for mugg. Se etter løvverk som ser ut som om det har blitt støvet med talkum, og klyp av de berørte bladene. I alvorlige tilfeller, behandle plantene med soppdrepende middel. Du kan kanskje unngå pulveraktig mugg ved å velge varianter merket som "muggbestandige."

Care of Garden Phlox

Sett ut nye hagefloxplanter tidlig på våren. Velg et solrikt sted med fuktig, men godt drenerende jord. Arbeid litt kompost i jorden før du planter hvis jorden din ikke klarer vannvel.

Gi plantene god plass, spesielt i varme, fuktige områder der luftsirkulasjonen rundt planten vil bidra til å holde mugg på et minimum. Bruk den anbef alte avstanden på plantemerket, som vanligvis er 46 til 61 cm (18 til 24 tommer).

Gjødsle med en spade kompost for hver plante eller en lett påføring av 10-10-10 gjødsel ved planting gang på gang like før blomstene åpner seg. Hvis du gjødsler en gang til etter at blomstene har falmet, kan du få en ny flush med blomster.

Vann hagefloxplanter ukentlig de første ukene og ofte nok til å holde jorden lett fuktig deretter. Hold løvet så tørt som mulig ved å påføre vannet på jorden i stedet for løvet. Spred et 2- til 3-tommers (5 til 7,5 cm.) lag med mulch rundt plantene for å hjelpe jorda med å holde på fuktigheten.

Omsorg for hageflox inkluderer også klipping av blomsterstengler etter at blomstene falmer. Dette holder plantene ryddige, og forhindrer også at blomstene slipper frø. Siden hagefloxplanter vanligvis er hybrider, vil ikke frøplantene som er et resultat av at frøene har mistet likne på foreldreplantene.

How to Grow Tall Garden Phlox

Mange lurer på hvordan man dyrker høy hageflox. For å få maksimal høyde fra høy hageflox, klipp de svakeste stilkene fra planten når de er omtrent 15 cm høye, og etterlater bare fem eller seks stengler på planten. Klyp ut tuppene av de gjenværende stilkene for å oppmuntre til en høy, buskete vekst.

Anbefalt: