Oleander Plant Info - How To Care For Oleander Busker

Innholdsfortegnelse:

Oleander Plant Info - How To Care For Oleander Busker
Oleander Plant Info - How To Care For Oleander Busker

Video: Oleander Plant Info - How To Care For Oleander Busker

Video: Oleander Plant Info - How To Care For Oleander Busker
Video: Oleander 2024, Kan
Anonim

Oleanderplanter (Nerium oleander) er blant de mest allsidige av busker, med dusinvis av bruksområder i sørlige og kystnære landskap. De tåler et bredt spekter av forhold, inkludert vanskelig jord, s altspray, høy pH, kraftig beskjæring, reflektert varme fra fortau og vegger og tørke. Men den eneste tingen de ikke tåler er vintertemperaturer under 20 grader Fahrenheit (6,66 C.). I kjøligere klima kan du imidlertid dyrke en oleanderplante i en beholder og ta den med innendørs når temperaturen synker.

Å dyrke oleander i hagen

Det første du bør vite hvis du vil dyrke en oleanderplante i hagen, er at du må unngå å dyrke oleander i hjemmelandskap der barn og kjæledyr leker. Alle deler av oleanderbusker er giftige og røyken fra brennende oleanderrester er giftig. Inntak av selv en liten mengde løvverk, blomster eller skudd fra en oleanderplante kan være dødelig. Kontakt med løvet og blomstene kan også forårsake alvorlige hudirritasjoner og allergiske reaksjoner. Bruk alltid lange ermer og hansker når du arbeider med busken.

Oleanders blomstrer fra våren til slutten av sommeren, og produserer store klaser av blomster i nyanser av gult, hvitt, rosa eller rødt på tuppen avstengler. De vokser og blomstrer best i full sol, men de tåler lett skygge.

Oleanders anses som hardføre i USDA-plantehardhetssonene 8 til 10, men de blir noen ganger skadet av frost i sone 8. Busken kommer seg vanligvis, selv om den drepes nesten helt ned til bakken. Beskjær og omform de skadede delene av busken for å oppmuntre til ny vekst.

Hvordan ta vare på Oleander

Oleanderstell er enkelt og dette gjør busken populær blant motorveiavdelinger. Du vil ofte se masser av oleanderbusker plantet i forskjønningsprosjekter på motorveier der de gir en enestående visning av langvarige blomster med svært lite vedlikehold.

Selv i hagen krever oleanderbusker minim alt med stell. Selv om buskene er tørketolerante, ser de best ut når de vannes i tørre perioder. Pass imidlertid på å ikke overvanne dem. Gulnende blader indikerer at planten får for mye vann.

Hvis jorden er dårlig, fôr planten lett med en balansert gjødsel den første våren. Når oleanderbusker er etablert, krever ikke rutinemessig gjødsling.

Når du kniper ut tuppene på unge stilker, reduseres benethet og oppmuntrer busken til å forgrene seg. Beskjæring av oleandere kan også utføres. Beskjær for å fjerne skadede eller syke lemmer når som helst, og beskjær for å forme busken sent på høsten.

Anbefalt: