Hva er jordtemperatur: Lær om de ideelle jordtemperaturene for planting

Innholdsfortegnelse:

Hva er jordtemperatur: Lær om de ideelle jordtemperaturene for planting
Hva er jordtemperatur: Lær om de ideelle jordtemperaturene for planting

Video: Hva er jordtemperatur: Lær om de ideelle jordtemperaturene for planting

Video: Hva er jordtemperatur: Lær om de ideelle jordtemperaturene for planting
Video: JADAM Lecture Part 6. Perfect Solution to Prevent Soil Epidemic, Viral Diseases & Cold Damage. 2024, Kan
Anonim

Jordtemperaturen er faktoren som driver spiring, blomstring, kompostering og en rekke andre prosesser. Å lære hvordan man sjekker jordtemperaturen vil hjelpe gartneren å vite når man skal begynne å så frø. Kunnskap om hva som er jordtemperatur hjelper også med å definere når du skal transplantere og hvordan du starter en kompostbeholder. Det er enkelt å bestemme gjeldende jordtemperaturer og vil hjelpe deg med å dyrke en mer rik og vakker hage.

Hva er jordtemperatur?

Så hva er jordtemperatur? Jordtemperatur er ganske enkelt målingen av varmen i jorda. Ideelle jordtemperaturer for planting av de fleste planter er 65 til 75 grader F. (18-24 C.). Både natt- og dagtid er jordtemperaturer viktige.

Når måles jordtemperaturen? Jordtemperaturer måles når jorda er bearbeidbare. Den nøyaktige tiden vil avhenge av din USDA-plantehardhetssone. I soner med høyere tall vil jordtemperaturen varmes opp raskt og tidligere i sesongen. I soner som er lavere, kan det ta måneder før jordtemperaturen varmes opp ettersom vinterkulden avtar.

Hvordan sjekke jordtemperaturen

De fleste vet ikke hvordan de skal sjekke jordtemperaturen eller hvilke verktøy som brukes for å ta nøyaktige avlesninger. Jordtemperaturmålere eller termometre er den vanlige måten å ta avlesningen på. Det finnes spesielle jordtemperaturmålere som brukes av bønder og jordprøvefirmaer, men du kan bare bruke et jordtermometer.

I en perfekt verden vil du sjekke nattetemperaturer for å sikre at de ikke er så kalde at plantens helse vil bli påvirket. Sjekk i stedet tidlig om morgenen for et godt gjennomsnitt. Nattens kjølighet er fortsatt stort sett i jorden på dette tidspunktet.

Jordavlesninger for frø gjøres i 1 til 2 tommer (2,5-5 cm.) jord. Prøve minst 4 til 6 tommer (10-15 cm.) dype for transplantasjoner. Sett termometeret til håndtaket, eller maksimal dybde, og hold det i et minutt. Gjør dette i tre påfølgende dager. Bestemmelse av jordtemperaturer for en kompostbeholder bør også gjøres om morgenen. Bingen bør opprettholde minst 16 C (60 grader F.) bakterier og organismer for å gjøre jobben sin.

Ideelle jordtemperaturer for planting

Den perfekte temperaturen for planting varierer, er avhengig av variasjonen av grønnsaker eller frukt. Å plante før tiden er inne kan redusere fruktsettingen, hemme planteveksten og forhindre eller redusere frøspiring.

Planter som tomater, agurker og erter drar nytte av jord som er minst 16 grader C.

Søt mais, limabønner og noen grønnsaker trenger 18 C.

Varmere temperaturer til 70-tallet (20-talls C.) kreves for vannmelon, paprika, squash, og i den høyere enden, okra, cantaloupe og søtpoteter.

Hvis du er i tvil, sjekk frøpakken for ideelle jordtemperaturer forplanting. De fleste vil vise måneden for USDA-sonen din.

Realistiske jordtemperaturer

Et sted mellom minimum jordtemperatur for plantevekst og optimal temperatur er den realistiske jordtemperaturen. For eksempel har planter med høyere temperaturbehov, som okra, en optimal temperatur på 32 C. Sunn vekst kan imidlertid oppnås når de transplanteres til jord på 24 C.

Dette glade mediet er egnet for begynnende plantevekst med antagelsen om at optimale temperaturer vil oppstå etter hvert som sesongen skrider frem. Planter plassert i kjølige soner vil dra nytte av sen transplantasjon og høybed, der jordtemperaturen varmes opp raskere enn planting på bakkenivå.

Anbefalt: