What Is A Cardinal Flower: Information About The Cardinal Wildflower Plant

Innholdsfortegnelse:

What Is A Cardinal Flower: Information About The Cardinal Wildflower Plant
What Is A Cardinal Flower: Information About The Cardinal Wildflower Plant

Video: What Is A Cardinal Flower: Information About The Cardinal Wildflower Plant

Video: What Is A Cardinal Flower: Information About The Cardinal Wildflower Plant
Video: Complete Guide To The Cardinal Flower, Lobelia Cardinalis 2024, Kan
Anonim

Kardinalblomsten (Lobelia cardinalis) er oppk alt etter den livlige røde fargen til en romersk-katolsk kardinals kappe, og produserer intense røde blomster på en tid da mange andre stauder avtar i sommervarmen. Denne planten er et utmerket valg for naturalisering og villblomstenger, men du vil også nyte å dyrke kardinalblomster i flerårige grenser. Så nøyaktig hva er en kardinalblomst og hvordan dyrker du kardinalblomster i hagen? Fortsett å lese for å lære mer om kardinalvillblomstplanten.

Hva er en kardinalblomst?

Den kardinale villblomstplanten er en amerikansk villblomst som er hjemmehørende i Illinois, Indiana, Iowa, Michigan, Missouri, Ohio og Wisconsin. Disse Lobelia-blomstene er høye stauder som trives i USDA-plantehardhetssonene 1 til 10. Høye pigger av strålende røde, trompetformede blomster stiger over det mørkegrønne løvet. Voksende kardinalblomster blomstrer om sommeren og noen ganger utover høsten.

De fleste insekter sliter med å navigere i de lange halsene til de trompetformede blomstene, så kardinalblomster er avhengige av kolibrier for befruktning. Den knallrøde fargen på blomstene og den søte nektaren tiltrekker seg mange arter av kolibrier og voksende kardinalblomster er ideelle for bruk i kolibrihager.

De finm alte røttene til denne indianske villblomsten ble en gang tradisjonelt brukt som afrodisiaka og kjærlighetsdrikker, men planten er giftig hvis den spises i store mengder. Derfor er det bedre å bare holde seg til å dyrke og ta vare på kardinalblomster i motsetning til å bruke dem medisinsk.

Hvordan dyrker du kardinalblomster?

Kardinalblomster vokser best på et sted med morgensol og ettermiddagsskygge, bortsett fra i kjølige områder der de trenger full sol.

De trenger en fuktig, fruktbar jord og fungerer best hvis du jobber mye organisk materiale inn i jorden før planting. Sett ut nye planter om våren, med avstand mellom dem omtrent en fot. Hold jorden veldig fuktig etter hvert som frøplantene blir etablert. Et lag med organisk mulch rundt plantene vil bidra til å forhindre vannfordampning.

Omsorg for kardinalblomster

•Vann de voksende kardinalblomstene dine dypt i fravær av regn.

•Gjødsle plantene om høsten med en spade kompost for hver plante eller en generell gjødsel.

•I USDA-soner kaldere enn sone 6, dekk plantene om høsten med et tykt lag med furudekke med mindre du forventer tungt snødekke.

Kardinalblomster begynner å blomstre på forsommeren og topper seg på midten til sensommeren. Klipp ut blomsterstilkene når de har blomstret ferdig, eller la dem stå på plass hvis du vil at plantene skal selvså. Du må trekke tilbake mulch slik at frøene kan falle direkte på jorden hvis du vil ha frøplanter. Hvis du kutter de brukte blomsterpiggene like over den bladrike delen av stilken, kan det oppstå nye piggerå ta deres plass, men de vil være noe kortere enn den første piggen.

Anbefalt: