What is Winter Cabbage: Tips for Cabbage Winter Growing

Innholdsfortegnelse:

What is Winter Cabbage: Tips for Cabbage Winter Growing
What is Winter Cabbage: Tips for Cabbage Winter Growing

Video: What is Winter Cabbage: Tips for Cabbage Winter Growing

Video: What is Winter Cabbage: Tips for Cabbage Winter Growing
Video: Cabbage planting and growing guide plus why we grow cabbage in winter! 2024, Kan
Anonim

Kål er en kul sesongplante, men det krever litt planlegging for å få den til å trives i den fulle vinterkulden. Det er noen triks for hvordan du dyrker vinterkål. Hva er vinterkål? Dette er sensesongsorter av kål, men med litt beskyttelse er det mulig å holde kål over vinteren for de fleste typer. Hvis du elsker kål, vil vinterdyrkingsvarianter gi den friske smaken langt inn i den kalde årstiden.

Hva er vinterkål?

Kålsortene som holder seg best har en kaldere toleranse og settes i gang senere i sesongen. Vinterkål har mindre hoder og er hardere. Noen typer inkluderer Huron, OS Cross og Danish Ball Head, som er langsesongvarianter som kan produsere langt utover vinteren. Å vite når du skal plante vinterkål for en sen høsting vil sikre at tidspunktet for modning er i løpet av sesongen. Forskyv plantingen for mer jevn avling.

Hvordan dyrke vinterkål

Så frø direkte i et forberedt bed om midtsommer. Noen gartnere lurer kanskje på når de skal plante vinterkål. Så lenge du venter til midtsommer, kan du så når som helst til sensommeren eller tidlig høst i mildt klima. Frø vil spire i temperaturer så lave som 40 grader F.

Så suksessivt hver uke for en avling som varer gjennom vinteren. Vinterkåldyrking er det samme som kål i tidlig sesong. Pass på at de unge bladene ikke blir utsatt for frost, ellers vil de visne og dø.

Vinteravlinger trenger sjeldnere vanning siden mesteparten av fuktigheten tilføres av naturen. Pass på at området ikke er for fuktig og drenerer godt. Kål som er i myrjord har en tendens til å dele seg.

Vinterdyrkingsmetoder for kål

Du kan starte frøene i leiligheter innendørs eller direkte så i slutten av juli til begynnelsen av august. Ungkål kan brenne i intenst sollys, så sørg for raddeksler. Disse vil også bidra til å beskytte dem mot kålfluer og andre skadedyr. Raddeksler har den ekstra fordelen at de holder varmen inne når det fryser. Dette vil beskytte plantene mot kald forbrenning.

Sidekjole med gjødsel for å mate de modne hodene. Sørg for at frøbedet har god drenering for å hindre isskader på røttene under kalddyrking. I tempererte klima "holder" hodene ganske fint ute ettersom veksten avtar med kaldere vær.

Å holde kål over vinteren i enkelte soner er ikke mulig. Du må høste hoder tidlig på vinteren der temperaturene synker for å forhindre sp altning. Prøv å dyrke kål i beholdere også. De har grunne røtter og produserer godt i store beholdere.

Oppbevaring av vinterkål

Du kan lagre vinterkål i rotkjeller, kjeller eller kjøleskap i flere måneder. Fjern eventuelle skadede blader på utsiden og legg kålen på rister eller i crisperen i enenkelt lag. Temperaturen må være nær frysepunktet, men ikke helt der.

Å holde kål over vinteren vil belønne deg med de sprø, pikante smakene tidlig på våren, før sesongens første avling er klar for høsting.

Anbefalt: