Leyland Cypress Care - Tips for å dyrke et Leyland Cypress Tree

Innholdsfortegnelse:

Leyland Cypress Care - Tips for å dyrke et Leyland Cypress Tree
Leyland Cypress Care - Tips for å dyrke et Leyland Cypress Tree

Video: Leyland Cypress Care - Tips for å dyrke et Leyland Cypress Tree

Video: Leyland Cypress Care - Tips for å dyrke et Leyland Cypress Tree
Video: Propagation of cypress and thuja in a simple way 2024, April
Anonim

Flatte stilker av fjæraktig, blågrønt løvverk og dekorative planter kombineres for å gjøre Leyland-sypress til et tiltalende valg for middels til store landskap. Leyland sypresser vokser 1 meter eller mer per år, noe som gjør det til et utmerket valg for et raskt eksemplar eller plentre, eller en privat hekk. Informasjon om Leyland cypress vil hjelpe deg med å dyrke sunne trær.

Informasjon om Leyland Cypress

Lelandsypress (x Cupressocyparis leylandii) er en sjelden, men vellykket hybrid mellom to forskjellige slekter: Cupressus og Chamaecyparis. Leyland sypress har en kort levetid for et eviggrønt tre, og overlever i 10 til 20 år. Dette høye, eviggrønne bartræret dyrkes kommersielt i sørøst som et juletre.

Treet vokser til en høyde på 50 til 70 fot (15-20 m.), og selv om spredningen bare er 12 til 15 fot (4-4,5 m.), kan det overvelde små boligeiendommer. Derfor er større områder mest egnet for å dyrke et Leyland-sypresstre. Treet er også nyttig i kystlandskap der det tåler s altsprut.

Hvordan dyrke Leyland Cypress Trees

Leyland sypresser trenger en plassering i full sol eller delvis skygge og en rik, godt drenert jord. Unngå vindfulle steder der treet kan bli blåstover.

Plant treet slik at jordlinjen på treet er jevn med jorden rundt i et hull omtrent dobbelt så bredt som rotklumpen. Fyll igjen hullet med jorda du fjernet fra det uten endringer. Trykk ned med foten mens du fyller hullet for å fjerne eventuelle luftlommer som kan være tilstede.

Leyland Cypress Care

Leyland-sypresser trenger veldig lite stell. Vann dem dypt under langvarig tørke, men unngå overvanning, noe som kan føre til rotråte.

Treet trenger ikke regelmessig gjødsling.

Se etter poseorm, og fjern posene hvis mulig før larvene de inneholder har en sjanse til å dukke opp.

Growing a Leyland Cypress Pruned Hedge

Det smale, søyleformede vekstmønsteret gjør Leyland-sypressen ideell for bruk som en hekk for å skjerme ut skjemmende utsikt eller beskytte personvernet ditt. For å danne en beskjært hekk, sett ut trærne med 1 m mellomrom.

Når de når en høyde på omtrent en fot (31 cm) utover ønsket høyde på hekken, topp dem til omtrent 15 cm under den høyden. Beskjær buskene hvert år midtsommer for å opprettholde høyden og forme hekken. Beskjæring i fuktig vær kan imidlertid føre til sykdom.

Anbefalt: