Wireworm Damage - Information on the Control Of Wireworms

Innholdsfortegnelse:

Wireworm Damage - Information on the Control Of Wireworms
Wireworm Damage - Information on the Control Of Wireworms

Video: Wireworm Damage - Information on the Control Of Wireworms

Video: Wireworm Damage - Information on the Control Of Wireworms
Video: What can be done about wireworms in your wheat? 2024, Kan
Anonim

Trådorm er en stor kilde til sorg blant maisbønder. De kan være svært ødeleggende og vanskelige å kontrollere. Selv om det ikke er så vanlig i hjemmehagen, er det din beste forsvarslinje å lære mer om kontroll av trådorm og hvordan du kan bli kvitt skadedyr fra trådorm i tilfelle de dukker opp. La oss finne ut hva som er trådorm i hagen.

Hva er trådorm?

Trådorm er larvene til det som er kjent som klikkbillen. Klikkbillen har fått navnet sitt fra klikkelyden den lager når den prøver å snu seg over på ryggen. Trådorm har en veldig slank, hard kropp; er gul til brun i fargen; og varierer i størrelse fra ½ til 1 ½ tommer (1,3 til 3,8 cm.) i lengde. Disse skadedyrene kan forårsake betydelig skade på ung mais og andre planter.

Trådorm tar fra 2 til 6 år å modnes, og larvene vil leve og overvintre i jorden til 60 cm dyp. Når temperaturen når rundt 50 F. (10 C.), vil larvene bevege seg nærmere jordoverflaten og gå tilbake til dyp jord igjen når temperaturene stiger over 80 F. (27 C.).

Wireworm Damage

Trådormskader på kommersielle maisavlinger oppstår når larver spiser kimen inne i maiskjernene. De vil spise hele innsiden, forlatebare frøskallet. Trådorm kan også tunnelere inn i deler av røttene eller stilkene til unge planter, noe som forårsaker hemmet vekst og visne blader. Andre avlinger som kan bli skadet av trådorm inkluderer bygg, poteter, hvete og kløver.

Skader oppstår mest sannsynlig når plantene er unge og været blir kaldt, noe som fører til at frøspiring avtar. Trådorm-angrep finnes også i områder av avlingsfeltet som holder på mye fuktighet.

Hvordan bli kvitt wireworm-skadedyr

Trådormkontroll innebærer å ta jordprøver for trådorm eller inspisere jorda etter pløying om høsten.

Tørt mel-agn kan settes inn i jorden ved hjelp av en maisplanter. Tjuefem agn bør settes ut per acre, og disse fellene bør sjekkes annenhver dag. Hvis agnstasjonene har minst to eller flere trådorm hver, er avlingsskade mulig.

I hjemmehagen kan potetbiter settes i bakken med et spyd som lokkefelle. Spiddet skal trekkes ut med poteten en gang i uken og kastes sammen med larvene.

Selv om flere insektmidler er merket for wireworm-kontroll og påført før eller på tidspunktet for planting, er det ingen behandlinger når disse skadedyrene har infisert avlinger. Alle infiserte planter bør fjernes fra hagen og kastes umiddelbart etter identifisering. Ta kontakt med din lokale fylkesagent for en liste over forbehandlinger av wireworm insektmidler.

Anbefalt: