Leafroller Control - How To Prevent Strawberry Leafrollers

Innholdsfortegnelse:

Leafroller Control - How To Prevent Strawberry Leafrollers
Leafroller Control - How To Prevent Strawberry Leafrollers

Video: Leafroller Control - How To Prevent Strawberry Leafrollers

Video: Leafroller Control - How To Prevent Strawberry Leafrollers
Video: Q&A – How do I prevent the canna leaf roller in a pollinator friendly way? 2024, April
Anonim

Hvis du har lagt merke til noen skjemmende blader eller larver som lever av jordbærplantene dine, er det svært mulig at du har kommet over jordbærbladrullen. Så hva er jordbærbladrullere og hvordan holder du dem i sjakk? Fortsett å lese for å lære mer om bladrullekontroll.

Hva er Strawberry Leafrollers?

Jordbærbladruller er små larver som lever av død og råtnende jordbærfrukt og løvverk. Mens de lever av bladene, ruller larvene dem sammen og binder dem sammen med silke. Siden de hovedsakelig lever av råtnende deler av planten, påvirker fôringspraksisen deres ikke avlingen nevneverdig eller reduserer plantens kraft, men bladbuntene er stygge.

Lavrullekontrolltiltak er mest effektive når larvene er unge. For å fange dem tidlig, se etter de voksne møllene, som er 1/4 til 1/2 tomme (6-13 mm.) lange og varierer i utseende avhengig av arten. De fleste er brune eller buff-farget med mørke markeringer. Larvene er slanke og omtrent 13 mm lange med grønnbrune kropper og mørke hoder.

Unge larver foretrekker å leve i blad- og fruktstrø under plantene, så du kan ikke se dem før skadener ferdig og behandlingen blir vanskelig.

Strawberry leafrollers inkluderer en rekke arter i familien Tortricidae, inkludert farden tortrix (Ptycholoma peritana), lysebrun eplemøll (Epiphyas postvittana), oransje tortrix (Argyrotaenia franciscana) og eple pandemis (Pandemis pyrusana). De voksne av noen arter kan livnære seg av frukten, men den primære skaden kommer fra fôringslarvene. Disse ikke-innfødte insektene ble ved et uhell importert fra Europa for rundt 125 år siden og finnes nå i hele USA

Strawberry Leafroller Damage

Mens de er unge, utfører jordbærbladrullarvene en tjeneste i hagen, bryter ned råtnende rusk under plantene og resirkulerer det til næringsstoffer som mater plantene. Ettersom modningsfrukt kommer i kontakt med bladstrøet, kan larvene begynne å tygge små hull i dem. De bygger også tilfluktsrom ved å rulle sammen bladene og binde dem sammen med silke. Betydelige populasjoner kan forstyrre dannelsen av løpere.

Slik forhindrer du jordbærbladruller

Bruk en løvblåser for å fjerne råtnende rusk under jordbærplantene der larvene og puppen overvintrer. Bacillus thuringiensis og spinosad-spray er begge effektive til å behandle unge larver. Dette er organiske insektmidler som har minimal påvirkning på miljøet. Når de begynner å gjemme seg inne i sammenrullede blader, klipp ut de berørte bladene og ødelegge dem.

Les og følg instruksjonene på insektmiddeletikettene nøye, og sørg for at de er merket for bruk på jordbær ogbladrullere. Oppbevar ubrukte deler av insektmidlene i originalbeholderen og utilgjengelig for barn.

Anbefalt: